Tips voor feesten: uitslag prijsvraag

/ Leave a Comment
We mochten het boek 'Het is feest!' van Ghislaine van Delden weggeven. We vroegen jullie naar jullie feesttips, en hier onder vind je een paar van de inzendingen. De beste inzending vonden we die van Marloes Wognum. Zij is de winnares! Gefeliciteerd Marloes!


Een eigen gemaakte sneeuwbol voor elk feest Winnende Inzending!!!!

door Marloes Wognum

Benodigdheden:
  • een pot met een schroefdeksel
  • water
  • glycerine ( dit is een niet giftige vloeistof die je bij de drogist kan kopen, het water word hiermee dikker waardoor de glitters langzamer omlaag dwarrelen)
  • glitter
  • en iets wat het feest aanduid. Bijvoorbeeld een sinterklaas poppetje.

Controleer goed of de pot met schroefdeksel niet lekt.
Vul de pot met 1/3 met glycerine.
voeg dan de glitters toe
vul de rest van de pot met water.
Meng dit dat goed door elkaar heen
plak het sinterklaaspoppetje met watervaste lijm aan de onderkant van de draaideksel vast.
Schroef dan de deksel op het potje.
Draai de pot om en je ziet het sinterklaaspoppetje in de pot staan en de glitters vallen als een sneeuwval naar beneden.

Poffertjes

door Petra Born

Poffertjes aan een prikkertje met druiven ertussen op een groot bord leggen en eromheen versieren met hageltjes, hartjes van snoep etc.

Brandende appels

door Hellen

Mooie rode appeltjes plukken en op boenen dat ze mooi glimmen, uithollen en een theelichtje erin doen. Op een mooie zilveren schaal een aantal van deze appels leggen, prachtig !!!!

Speculaas zonder suiker

door Floor Jager

Snijd de margarine in stukjes. Meng de bloem met het zout, de bakpoeder, de speculaaskruiden en de kaneel door elkaar. Voeg de dadelstroop en de margarine toe en kneed alles tot een samenhangend deeg. Leg het deeg een half uurtje te rusten in de koelkast.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en druk het deeg erop uit, tot een plak van ongeveer 1 cm dik. Verdeel de amandelen erover, druk ze een klein stukje in het deeg. Bak de speculaas in 25 minuten gaar in een oven op 180 graden.

Foto laken

door Kirsten

Toen mijn oudste één werd, hebben wij op tafel een groot wit laken gelegd, daarop een laag fototjes van dat eerste jaar en daarover doorzichtige folie. Aan het einde van de dag heb ik een foto gemaakt van de tafel en op het tafelkleed geschreven over hoe de dag verliep, wie er bij waren, de kadotjes, de cakejes, Lucas' reactie overal op...

Op de verjaardag erna kwamen weer de oude foto's ertussen, daarbij ook de foto van de tafel van vorig jaar en de foto's van tijdens het feestje. Aan het einde van de dag weer een foto gemaakt en het verslag erbij. Over vier weken hebben we de vierde ronde, en worden we herinnerd aan de feestjes van voorgaande jaren, geen detail wordt vergeten. Voor ons en voor de kinderen een blijvende herinnering.

0 comments:

Een reactie plaatsen

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: 'Email follow-up comments'

Mogelijk gemaakt door Blogger.
Back to Top