Wat is voor jou een baan met inhoud?

/ 5 comments


Nederlandse vrouwen 'werken' niet genoeg, dat is de boodschap die we voortdurend te horen krijgen.

Ben je Thuisblijfmoeder dan doe je de hele dag niets en ben je een luxepaardje*, en als je een parttime baan hebt ben je een verwend prinsesje**.

En toch vindt Het Moederfront zorg en opvoeding een baan met inhoud!

Volkskrant Banen is een actie gestart, waar je via Twitter, Facebook of Hyves kunt vertellen wat voor jou een 'baan met inhoud' is.

Dus (Thuisblijf)moeders van Nederland laat je stem horen!

* Cisca Dresselhuys
** Elma Drayer

5 comments:

webmaster zei

Zorgen en opvoeden is inderdaad een baan met inhoud, maar ook ik werk er parttime bij.Het maakt je onafhankelijk, ik betaal mee aan de rekeningen en het geeft inhoud aan mijn leven.

Kelly van Nimwegen-Keasberry zei

Ben je Thuisblijfmoeder, dan doe je de hele dag niets en ben je een luxepaardje. Heb je een parttime baan, dan ben je een verwend prinsesje. Werk je fulltime, dan ben je een ontaarde moeder.
Wat wij vrouwen ook doen, goed doen we het blijbaar nooit. En dat terwijl de heren massaal aan het Grote Oordeel ontkomen.
Het werkelijke probleem zit hem dus niet in wat vrouwen wel of niet doen, maar dat er altijd over vrouwen wordt geoordeeld.
Hoe heerlijk zou de wereld er toch uitzien, als daar toch eens voor eens en latijd een einde aan kwam.

huisman zei

Nou Kelly dat was nog eens een optimistische kijk! Als je zegt dat heren massaal aan het Grote Oordeel ontkomen dan doen zij het toch ook niet goed?

Kelly van Nimwegen-Keasberry zei

Beste Huisman, volgens mij is het vooral een neiging in vrouwen om op te staan en andere vrouwen te vertellen wat ze moeten doen. Ik heb nog zelden of nooit meegemaakt dat ik een man dergelijk gedrag zag vertonen. Maar ik kan me vergissen natuurlijk.

Kelly van Nimwegen-Keasberry zei

En wat mij betreft doet iedereen die zijn hart durft te volgen in het leven het goed. Hetzij man, hetzij vrouw!

Mogelijk gemaakt door Blogger.
Back to Top