12.3.11

Ebru Umar noemt Nederlandse vrouw een 'subsidiehoer'

Een column mag prikkelend zijn, maar de column van columniste Ebru Umar van 11 maart in gratis krant Metro, is vooral beledigend.

Umar noemt de Nederlandse vrouw een 'subsidiehoer' en vindt dat een kind gelijk staat aan het 'einde van de zelfontplooing, zelfstandigheid en zelf geld verdienen. Ze vraagt zich af waar Nederlandse vrouwen het léf vandaan halen te stoppen met werken, en definieert 'werk' stilzwijgend als betaalde arbeid.

Kenmerkend voor dit soort aanvallen op Nederlandse moeders is de gelijkstelling van zorg en opvoeding aan 'niets doen'. Ebru Umar kan zich wat betreft kortzichtigheid scharen in het rijtje van Heleen Mees en Elma Drayer.

Je vindt deze onaangename column hier.

16 opmerkingen:

Mevrouw Williams zei

Volgens moet deze allochtone dame zich maar eens verdiepen waar de subsidie allemaal heen gaat, want er worden per jaar miljoenen gepompt in projecten om allochtone kinderen goed nederlands te leren omdat hun ouders dit verzaken.
Ik denk zelfs dat deze column valt in onder de kop discriminatie en dat er maar een klacht moet naar het anti-discriminatiebureau.

Jocelyne zei

Helemaal eens mevrouw Williams. Gaat u ze bellen?

Overigens kost ik de staat niets. Mijn man werkt en betaalt een heleboel belasting. Wat mijn studie gekost heeft heeft hij al ruimschoots terugbetaald.

Anoniem zei

Nee je kind bij pedofielen stallen dat is verstandig. Sorry hoor maar je kind beschermen is de belangrijkste taak van ouders en dat zijn alle subsidies dubbel en dwars waard.

Kelly van Nimwegen-Keasberry zei

Jammer dat mevrouw Umar meent zich van dergelijke venijnige aanvallen te moeten bedienen. Ik had uitgerekend van haar toch wel iets beters verwacht. Helaas is het weer weinig anders dan het geluid van Drayer en Mees wat de klok slaat. Voeg daar nog een flinke factor grofheid, beledigendheid en stijlloosheid aan toe en voila. Jammer.

Anoniem zei

Heeft deze dame zelf eigenlijk kinderen?

Anoniem zei

Wow, ik ben heel erg van deze column geschrokken...Word er verdrietig van...

ChoCho zei

zucht

Anoniem zei

Voor zover mij bekend heeft Ebru Umar geen kinderen. Net als Heleen Mees overigens. Opvallend dat de dames die kinderloos door het leven gaan meestal de venijnigste geluiden laten horen..

Antje zei

Die column ga ik niet eens lezen, ik heb al meer dan genoeg van het geschreeuw van Ebru Umar onder ogen gehad. Je moet haar eens horen over abortus of over religie. Vrijheid van meningsuiting, jazeker, als het maar wel háár mening is. Bah.

Fatima zei

Ebru, het is "sinaasappel"in plaats van "sinasappel".Beter opletten tijdens de Nederlandse lessen!

Yfke zei

Als je zo'n column schrijft vraag ik me af wat je werkelijk dwars zit en waarom ze zicht zo keihard af moet zetten. Blijft ze zo doorgaan met schrijven dan denk ik dat er voor haar later niemand valt te kiezen die haar billen wil afvegen.

Pauline zei

Naar mijn idee is echt feminisme dat elke vrouw haar eigen keuzes mag maken. En laten we elkaar daar alsjeblieft in steunen. De een kiest een fulltime carrière (al dan niet met kinderen), de ander werkt parttime en een derde werkt thuis. We doen allemaal ons best en dat verdient respect! Jammer dat mevrouw Umar alleen haar eigen keuzes ziet als de beste oplossing, zonder zich in te leven in anderen.

Anoniem zei

Niet reageren gewoon negeren. Als ik mijn kleintje knuffel lach ik om die column.

Anoniem zei

Wat een vijandigheid! Op wie is zij boos, waar komt haar woede vandaan??? Ze zoekt duidelijk iets/iemand/doelgroepen om haar gekwetste ego op bot te vieren. Zegt alles over haar en niks over , in dit geval, moeders. Die vrouw heeft serieus hulp nodig.

Braeburn Apple zei

Subsidie? Welke subsidie bedoelt ze eigenlijk? De aanrechtsubsidie wordt afgebouwd voor mensen die na 1972 zijn geboren. Deze belastingvrije voet kost de staat overigens veel minder dan alle subsidie die in kinderopvang wordt gepompt. Ouders die er voor hun kinderen zijn en zelf hun kroost opvoeden, investeren in gezonde, evenwichtige kinderen. Daar is uiteindelijk de hele samenleving bij gebaat.

ZóóLibelle zei

(correctie:)

Onacceptabel dat deze mevrouw notabene ook voor het grootste vrouwenblad Libelle schrijft. Hoe is het mogelijk in de ene krant moeders 'subsidiehoeren' te noemen, maar elders je zakken te vullen bij een blad voor hen? Helaas is de redactie van de Libelle te laf voor stappen. Het woord Niggabitch kon -terecht- niet bij het blad Jacky, maar "subsidiehoer" voor de Libelle wél.