Ontaarde moeder of ontaarde burger?

Volgens minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher ben je in Nederland al snel een ontaarde moeder.

'Als je nu op een feestje zegt dat je als vrouw fulltime werkt, word je nog net niet met pek en veren de zaal uit gestuurd. In Nederland is een geheime code dat vrouwen drie dagen werken,' vertelde Asscher in een interview met de Telegraaf.

Buitenshuis werken aantrekkelijker maken voor vrouwen

Daarom wil Asscher het aantrekkelijker maken voor moeders om fulltime buitenshuis te werken. Bijvoorbeeld door:

  • Betere aansluiting schooltijden op werk
  • Alle schooldagen even lang
  • Kinderopvang goedkoper maken

Cultuuromslag: 'Ik ga naar huis voor mijn kinderen.'

Asscher wil een cultuuromslag waarin het gewoon wordt om te zeggen: 'Ik ga naar huis voor mijn kinderen.'  Maar vergis je niet. Asscher bedoelt enkel naar huis gaan voor je kinderen vanaf je fulltime baan. Niet om ze een langere periode fulltime thuis op te voeden.

Want dan ben je in Nederland al snel een ontaarde burger.

Vergelijkbare berichten

2 reacties

  1. Decennia aan feminisme en emancipatie ten spijt wordt vrouwen nog steeds verteld wat hun waarden en normen zóuden moeten zijn. Dat hun keuze altijd verkeerd is. Is het niet vanuit de mannenwereld, dan wel vanuit de wereld van vrouwen die gecapituleerd hebben voor die bedilzucht en zich net zo fout gedragen als mannen ; alle zorgtaken vernietigen, onder het kleed ermee, voor kinderen zorgen en de huishouding doen is eigenlijk niet eens nodig.
    Een huisvrouw in Nederland is een paria, anno 2014.

  2. Decennia aan feminisme en emancipatie ten spijt wordt vrouwen nog steeds verteld wat hun waarden en normen zóuden moeten zijn. Dat hun keuze altijd verkeerd is. Is het niet vanuit de mannenwereld, dan wel vanuit de wereld van vrouwen die gecapituleerd hebben voor die bedilzucht en zich net zo fout gedragen als mannen ; alle zorgtaken vernietigen, onder het kleed ermee, voor kinderen zorgen en de huishouding doen is eigenlijk niet eens nodig.
    Een huisvrouw in Nederland is een paria, anno 2014.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *