Hoe zorg jij dat je baby gaat slapen?!

Het is de Heilige Graal van menig ouder: een nachtje lekker dóór slapen. Maar ja, wel jammer dat je baby dat memo niet heeft gehad. Wie kent niet de verhalen van vermoeide ouders die uren met hun kind in de auto rondrijden in de hoop dat hun schatje eindelijk in slaap valt?

Vroeger vond men: 'Gewoon laten huilen, dan valt het kind vanzelf een keer in slaap!' Maar wie deze techniek geprobeerd heeft weet, bevorderlijk voor je eigen nachtrust is dat niet.

Er is hoop: Slapen kun je leren!

Gelukkig is er hoop, want slapen kun je leren! In de baarmoeder sliep je kind wanneer het hem uitkwam. Het was er altijd donker en lekker warm, en na de geboorte is dat natuurlijk best even wennen. Als ouders kun je je kind helpen te leren slapen, en ouders onderling kunnen elkaar weer helpen.

Wat is jouw slaapritueel?

Daarom roept Zwitsal alle ouders op om slaaptips met elkaar te delen. Heb jij een bijzonder slaapritueel, de ultieme ‘slaap lekker’-tip, verzorgingstips, een liedje of verhaaltje waardoor je kindje altijd lekker in slaap valt?

Deel jouw tip en film hoe je je kindje rustig naar bed brengt! Wie de leukste, origineelste of handigste slaaptip instuurt, wint een prachtige nieuwe Slaapkamer van Kids Factory. Niet alleen het volledige interieur krijg je van Zwitsal cadeau, maar ze doen er ook nog een stylist bij.

Klik hier om jouw bedritueel te delen!

Slaap lekker!
( Hide )
 1. En de truc is... Laat me raden... In bad met sop en shampoo van zwitsal, daarna wat goede nachtrust-olie van zwitsal, dan zinkzalf en haartjeslotion van zwitsal en massageolie van zwitsal en dan een pyamaatje dat ruikt naar zwitsal door de geurzakjes voor in de kast zodat werkelijk alles naar dat spul ruikt (ze bestaan!)

  Althans, dat is ongetwijfeld het werkelijke doel van deze op het eerste gezicht zo nobele actie.

  Verder wat mij betreft bijna alles beter dan laten huilen, misschien hebben mensen met dergelijke opvattingen er iets aan?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. lekker aan de borst in slaap laten vallen. en als hij/zij weer wakker wordt, nog een keer :) (en nog een keer, en nog een keer :)). beste ritueel!! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo deed ik het inderdaad ook! Zo mis je het minste slaap, en je baby voelt zich heerlijk veilig en geborgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Precies, de boezem!
  Mijn zoon dronk altijd veel in 1 keer en mijn dochter wilde ieder uur een slokje en dan lekker tegen mij aan in slaap vallen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. zo werkte het mij mijn dochtertje ook het best! Alleen was dat met een kleine broer van anderhalf soms wel lastig, want dan moest ik haar ook wel eens wegleggen en dan werd ze juist weer verstoord in haar slaap. Pas in de draagzak sliep ze dan zo weer een paar uur achter elkaar. Dat werd voor mij alleen op den duur wat zwaar. Na een ruim een maand hebben we toch wat meer structuur aangebracht en heeft ze geleerd zelf in slaap te komen, met behulp van een vaste veilige plek (toen nog de bak van de wandelwagen)en inbakeren. Als ze na tien minuten nog moest huilen gingen we haar troosten. Snel hebben we de doek al weer weggelaten, want ze had zelf de neiging om haar duimpje als troost op te zoeken. Natuurlijk vraag ik mij dan ook weer af of ik die troost niet nog steeds direct zelf had moeten bieden, maar het resultaat is in ieder geval een heel vrolijk en uitgeslapen kindje! Daar hou ik mij nu aan vast. En daarbij heb ik nu voor mijn zoontje ook weer tijd en echte aandacht in de tijd dat de baby slaapt.
  FB

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb veel gehad aan het boek Regelmaat en inbakeren van Ria Blom. Ik heb 3 kinderen (jongens, en heb geen slaapproblemen gehad, het inbakeren liet ik wel achterwege. Maar met name het kijken naar je kind, het kind geeft aan ik ben moe (wrijven in ogen of gapen) dan legde ik ze neer. Met ogen nog open. En dan gingen ze vanzelf slapen.Ik heb het bij alledrie zo gedaan, en ze hebben alledrie meer dan een jaar borstvoeding gehad. IK gun echt iedereen een goede nachtrust toe, de kinderen maar zeker ook de ouders. Dit boek is echt een aanrader, ik heb er veel aan gehad, vooral omdat het zo dicht bij jezelf en je kindje blijft. Succes allemaal.Groeten Mary-Ann

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je wilt reageren!

© all rights reserved
made with by templateszoo