Er is weer van alles aan de hand in moederland

De commotie is ontstaan door minister Ab Klink die wil dat vrouwen minstens een half jaar borstvoeding gaan geven. Het is me niet helemaal duidelijk waar de opwinding over gaat, want dit advies geldt al jaren. Dagblad de Pers gooit met termen als 'Borstvoedingsterreur' en 'Borstvoedingsmafia'.

Ik vind dat er ontzettend veel aan vrouwen wordt getrokken. Enerzijds zo snel mogelijk de arbeidsmarkt op, anderzijds een half jaar borstvoeding geven. Wellicht zouden de borstvoedingscijfers van zelf stijgen als vrouwen de tijd en rust kregen hun kind te voeden.

Toen ik de cursus Samen Bevallen nog gaf merkte ik ook altijd dat borstvoeding een heikel onderwerp was, dat voorzichtig behandeld moest worden.

Artikel in De Pers
( Hide )
  1. Helemaal mee eens. Dit artikel is al van heel wat jaartjes geleden zag ik, maar kwa inhoud dan nog wel steeds actueel! Vind ook dat vrouwen veel te snel weer aan de slag moeten na de kraamperiode. In andere landen als Zweden, Noorwegen e.d. hebben ze veel langer verlof. Ook de papa's! Zouden ze ook eens iets aan moeten veranderen hier.

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je wilt reageren!

© all rights reserved
made with by templateszoo