Vrouwen willen moederen door hormonen

Veel vrouwen wijzen een promotie af of nemen genoegen met een lagere functie in ruil voor meer flexibiliteit. Amerikaanse psychologe Susan Pinker ging op zoek naar een verklaring en vond de oorzaak bij het hormoon oxytocine: moeders hebben een hogere waarde oxytocine in hun bloed, en die zorgt ervoor dat ze bij hun kind willen zijn.

Tijdens de bevalling is oxytocine verantwoordelijk voor de weeën en na de bevalling zorgt het voor het 'toeschieten' van de melk. Oxytocine is een gelukshormoon, dat bovendien kalmerend werkt.

Volgens Susan Pinker snijdt de Nederlandse overheid zichzelf dus eigenlijk in de vingers met de promotie van minstens zes maanden borstvoeding!
( Hide )
  1. Natuurlijk willen vrouwen moederen over hun kind!!! Mijn hemel, kijk naar de dierenwereld ( goed, er zijn ALTIJD uitzonderingen ), maar daar blijft 'het jong' bij de moeder totdat het volgroeid is, punt uit. Dat we dit iedere keer weer duidelijk moeten maken dat wij vrouwen graag bij onze kinderen, babies, willen blijven en niet na 6 weken deze kwetsbare bundeltjes toevertrouwen aan vreemden, dat is toch logisch?! Heel ons wezen protesteert als we dit toch doen, ook al praten we ons er 'verstandelijk' uit, want dat doen we echt.
    Toen ik mijn eerste kind in mijn armen had, wilde ik hem na 6 weken bij me houden, er voortdurend over 'waken'! En dat eerste kind is nu bijna 17 en nu groeien we los van elkaar, op een heel natuurlijke manier.
    Zo, dat moest er even uit......

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je wilt reageren!

© all rights reserved
made with by templateszoo