Nederlandse vrouw voorbeeld voor buitenland!

In het blad Volzin (no. 12) zet Lisette Thooft vraagtekens bij het beleid dat vrouwen 'de ratrace' in wil jagen.

Volgens Lisette is de voorkeur van de Nederandse vrouw voor deeltijdbanen niet het gevolg van luiheid, gebrek aan zelfstandigheid of verwendheid, maar juist een uiting van vooruitstrevendheid en emancipatie!

Lees meer...
( Hide )
 1. Ach, hebben we niet allang geconcludeerd dat al die pogingen om vrouwen aan het -betaalde- werk te krijgen gaan ander doel dienen dan het spekken van de schatkist? Er wordt steeds maar geschermd met de term 'vergrijzing', maar laat me dan eens een boude uitspraak doen: Er zijn mensen die zo veel geld verdienen dat ze niet lijken te weten waar ze het aan uit moeten geven. Bezopen dure kleding, meerdere vliegvakanties per jaar en een heel wagenpark naast de veel te ruime woning. Als we dáár nu eens wat geld van zouden vorderen?
  Of laten we het met z'n allen eens met wat minder gaan doen! Als er meer goed te betalen huurwoningen zouden bestaan -en wie kan daar beter voor zorgen dan Vadertje Staat- zouden we ook niet allemaal een koopwoning behoeven. Waar men al die ruimte trouwens voor gebruikt, is mij een raadsel. Wij hebben onlangs ons eerste koophuis gekocht -ega wilde dat erg graag- en we hebben dus heel wat huizen van binnen bekeken. Ruime huizen met 3 tot 5 slaapkamers (als die binnen ons budget vielen). En steeds toen ik vroeg waarom de bewoners verhuizen gingen, was het antwoord: "Ze willen wat groter gaan wonen." Mensen met hooguit twéé kinderen! Of zelfs kinderloze tweeverdieners! Wat móet je met al die ruimte?
  Andere smoezen om moeders bij hun kinderen weg te rukken zijn: "Zo kun je jezelf wat meer ontwikkelen!"" Bullshit. Hoeveel ontplooiïngsmogelijkheden heb je achter de kassa van de supermarkt, achter je PC op de administratie of achter je schoonmaakwagentje? Niet alle vrouwen hebben een HBO-opleiding met dito werkvloer.

  En als er dan veel geld nodig is: wat dacht je van het schrappen van die belachelijke en beschamende loterijen allemaal? Die kwekerijen van hebzucht, is dat nou een voorbeeld voor onze kinderen?

  Nee, werkelijk, als ik zo de maatschappij inkijk en zie wat de tegenwoordige 'waarden en normen' zijn, schaam ik me er diep voor een Nederlander te zijn, die vaak meer het verstand van een zeekomkommmer vertoont dan een lid te wezen van onze zogenaamde 'kennis-economie.'

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je wilt reageren!

© all rights reserved
made with by templateszoo