Nederlandse vrouw geeft voorrang aan gezin

by - november 13, 2008

Na drie emancipatiegolven kiest de Nederlandse vrouw nog steeds vaker voor haar gezin dan voor een carrière.

Maar voorrang geven aan je gezin getuigt van onbenul vinden minister Ronald Plassterk en Pia Dijkstra. Eensgezind verwonderen ze zich over die rare Nederlandse vrouwen die maar niet willen inzien dat het niet gaat om een zinvol leven en 'minder tastbare zaken als sociale contacten,' maar om ambitie en een succesvolle loopbaan!

Plassterk schuwt er daarbij niet voor zijn eigen moeder aan te halen als voorbeeld hoe het niet moet: 'Natuurlijk is iedereen vrij om te kiezen wat ze met hun leven willen,’’ zegt Plasterk. ,,Maar ik neem dan altijd mijn moeder als voorbeeld. Toen mijn zusen ik haar niet meer elk uur nodig hadden, kwam zij niet meer aan de bak in de apotheek waar ze ooit werkte. Van het thuis zitten is ze niet gelukkiger geworden.’’

Lees hier het hele artikel

You May Also Like

2 comments

  1. Dus omdat de moeder van Ronald Plasterk niet gelukkig is geworden van het thuisblijven voor de kinderen... moeten alle Nederlandse vrouwen vooral 5 dagen blijven werken als ze kinderen krijgen?? En de kinderen voor die tijd maar dumpen bij een vreemde? Belachelijk!

    BeantwoordenVerwijderen

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: 'Email follow-up comments'