93% Nederlanders vindt kinderen respectloos

In het kader van haar 75-jarig bestaan liet tijdschrift Libelle onderzoeken wat Nederlanders nu echt vinden van maatschappelijke thema’s als opvoeding, gezondheidszorg, veiligheid en verkeer.

Tweederde van de Nederlanders is bezorgd over de manier waarop kinderen tegenwoordig opgevoed worden. 45% vindt dat ouders die hun kinderen slecht opvoeden hiervoor gestraft moeten worden.

Kinderen van nu zijn te brutaal. Er moeten hen meer normen en waarden als respect, eerlijkheid en beleefdheid bijgebracht worden. 93% vindt kinderen respectloos. Ook de scholing, seksuele moraal en het consumeer- en drinkgedrag baart velen zorgen. 70% vindt dat de leeftijd voor alcoholgebruik moet worden verhoogd naar 18 jaar.

Wat vind jij?
( Hide )
  1. Goed voorbeeld doet goed volgen. Als al die volwassenen zich nu eens respectvol, eerlijk en rechtvaardig gedragen, wie weet komt het dan vanzelf weer goed.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Idd. Vraag me af of dit iets zegt over de respondenten of over de kinderen. Als ik zie hoe geïrriteerd en opgefokt velen doen over kinderen die gewoon kind zijn....

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik herinner me nog hoe respectloos ik behandeld werd door een bejaarde toen ik als 9 jarige mijn kleine broertje van 6 in het OV begeleiden naar huis. Het is me altijd bij gebeleven en ik wist dat om respect te krijgen je ook respectabel gedrag moest vertonen. De "jeugd van tegenwoordig" wordt al decenia lang opgevoed door asociale babyboomers, die op hun beurt toch ook allerlei fatsoens normen meekregen van...? Inderdaad we zijn gewoon allemaal een stel verdwaalde schapen en als kippen zonder kop lopen we een ander aan te wijzen. Het eigen ego moet worden gestreeld en de buiten wereld is slecht. Met dit soort waanvoorstellingen zijn vele honderde duizenden wereldwijd geinfecteerd. Laten we toch eens werkelijk wat goeds doen en de mama's en papa's een echte keuze geven om voor hun kind te zorgen, met een echt sociaal beleid. Geen loze normen en waarde leuzen van de politiek maar echte zinnige regels en mogelijkheden die ons (alleenstaande) ouders in staat stelt de huidige opgroeiende generatie weer tot fatsoenlijke mensen op te doen laten groeien. Het is tijd voor medemenselijkheid en liefde als eerste bron voor volwassenen en kinderen.

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je wilt reageren!

© all rights reserved
made with by templateszoo