Klassieke schooltijden moeten op de schop

Staatssecretaris Sharon Dijksma van Onderwijs, vindt dat huidige schooltijden een overblijfsel zijn uit de tijd van voor de industriële revolutie.

De klassieke schooltijden in Nederland moeten daarom op de schop, en meer kinderen moeten een 'dagarrangement' krijgen. Dan kunnen ze meteen naar school als hun ouders naar hun werk moeten, en na school hoeven hun ouders ze niet meteen op te halen, maar worden ze intellectueel gestimuleerd met sport, muziek etc.

Door nieuwe lestijden wil Dijksma tegemoet komen aan tweeverdieners, en moeders de kans geven nog meer buitenhuis te werken.
( Hide )
 1. En het allermakkelijkst is natuurlijk een weekarrangement. Of nog handiger géén kinderen, sprak ze cynisch!
  Moeders denk toch goed na wat voor jou het meest zinvolle voelt. Er is namelijk geen tweede kans als je je kinderen in hun jeugd voortdurend uitbesteed.En buitenshuis werken kan altijd nog, dan maar op een lager pitje. Als het maar bevrediging geeft, dat is beter en gezonder dan stress.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. In deze consumptie-maatschappij schijnt het normaal (=volgens de geldende norm) om kinderen te "nemen". Vervolgens wordt er door de ouders 3 á 4 dagen per week afstand van gedaan en worden deze kinderen door vreemden opgevoed. Behalve een kind willen we namelijk óók onze baan behouden om de auto en het huis en de vakantie te betalen, waardoor we niet alle tijd voor de kinderen hebben...
  Misschien WILLEN we gewoon te veel, waardoor mensen héél spastisch gaan doen en rare dingen zoals "dag-arrangementen voor kinderen" bedenken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een geweldig idee, eindelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. lees het boek eens meer geluk met minder!!
  genoegnisme...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het bijgevoegde prentje zegt genoeg - ik zie dit elke dag :(

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je wilt reageren!

© all rights reserved
made with by templateszoo