Moeders (ver)oordelen moeders

'Ik houd meer van mijn man dan van mijn kinderen,' schreef Amerikaanse thuisblijfmoeder en schrijfster Ayelet Waldman, en haalde zich met deze uitspraak de woede van miljoenen moeders op de hals. Haar reactie? 'Wacht maar tot je mijn boek leest!'

Met haar boek 'The bad mother' wil Ayelet Waldman vrouwen vertellen niet langer te streven naar perfectie, maar zichzelf wat meer ruimte te gunnen. Vrouwen worden nu keihard afgerekend als ze niet voldoen aan de norm, aldus Ayelet Waldman en noemt als voorbeeld die arme Britney Spears.

'Moeders zijn zo bang dat ze zelf gaan falen, dat ze met de vinger naar iemand anders wijzen om zichzelf beter te voelen. Ze spelen de 'slechte-moeder-politie. Moeders moeten zichzelf en elkaar leren te vergeven.'

Lees hier een interview met deze maman terrible over de haatmail die ze kreeg en haar nieuwe boek.

Ayelet Waldman in de Today Show

( Hide )
  1. Ik ben het ermee eens dat moeders enorm kritisch naar elkaar toe zijn. Vrouwen in het algemeen eigenlijk. Dat is jammer, we kunnen elkaar beter steunen!

    Over Waldman's uitspraak: de liefde voor je man is anders dan die voor je kinderen, je kan dat niet helemaal vergelijken. Wel zou ik zeggen dat je relatie met je man prioriteit heeft. Want als je een slecht huwelijk hebt, zijn de kinderen daar ook de dupe van.

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je wilt reageren!

© all rights reserved
made with by templateszoo