Moederschap slecht voor solidariteit vrouwen

Engelse schrijfster Daisy Goodwin vraagt zich af wat er met de onderlinge solidariteit tussen vrouwen is gebeurd, en constateert dat vooral op het gebied van moederschap vrouwen elkaar aanvallen. Onderwerpen als borstvoeding, omgaan met huilen, co-slapen zijn voer voor heftige, en vaak onaangename discussies.

Op het blog Berichten van Het Moederfront woedde recent een hevige discussie over ouderparticipatie waarbij beschuldigingen van nalatig moederschap over en weer gingen.

Goodwin zoekt de verklaring voor de onderlinge vijandelijkheden in het feit dat vrouwen al zoveel strijdpunten hebben gewonnen. We mogen stemmen, echtscheiding aanvragen, buitenshuis werken en kunnen ons leven invullen naar eigen goeddunken. Hoe het een met het ander te maken heeft licht Goodwin niet toe.

'We bekritiseren anderen om onszelf beter voelen en dat moet stoppen,' besluit Goodwin.

Lees hier het artikel in de Dailymail.

Eerder merkte ook schrijfster Ayelet Waldman dat moeders elkaar onderling veroordelen: klik hier
( Hide )
  1. Ja ongelooflijk eigenlijk dat vrouwen gebekvecht. Ik had nooit gedacht daar ooit nog eens aan mee te doen nog dat ik zo verschrikkelijk vals kon zijn (mijn man die was gewoon shocked , herkende zijn eigen vrouw niet) maar ik was ongesteld..zou ik daarom zo vals zijn geweest? Laten we het daar maar op houden. Eigenlijk ben ik heel lief.

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je wilt reageren!

© all rights reserved
made with by templateszoo