
En ook al zijn er boekenvol geschreven over de dubbele belasting van vrouwen, het is volgens Aleid Truijens de Nederlandse man die pas echt dubbel belast is.
'Veel vrouwen vinden het wel best, een leuk leven met de kindertjes, en daarnaast een relaxt baantje. Het moederschap heeft vanzelf een nobel aureool; in een echte baan moet je je bewijzen. Terwijl hij zich laat afbeulen in de jungle van de bedrijfsleiding, gaat zij gezellig mee naar de schooltuintjes.'
Lees hier het hele artikel!
Je vergeet voor het gemak even haar conclusie te vermelden:
BeantwoordenVerwijderen"Alle reden voor vaders om een papadag in te lassen. Alle reden voor moeders om eens op te houden met het stellen van tegenstrijdige eisen. Want hij wil het dolgraag goed doen, de vader. Maar als hij het in de ogen van de moeders niet goed kan doen, gooit hij de handdoek in de ring, en gaat hij mokken met andere afgewezen, wrokkige en overbodig verklaarde mannen."
En daarop kan ik alleen maar zeggen: 'amen'.
En bedankt Aleid, dit artikel zal vast bijdragen aan ... tja aan wat eigenlijk?
BeantwoordenVerwijderen"..de moeder heeft besloten bij de geboorte van de eerste niet meer dan drie dagen te gaan werken": dat besluit heeft zij in haar eentje genomen?
"..een 'papadag' simpelweg financieel niet haalbaar": in de gezinnen met een studieschuld waar dit artikel over gaat, zal dat zeker niet gelden. Oke, misschien wat andere levenskeuzes maken maar dat belachelijke argument dat het financieel moet kan ik in onze welvaartsmaatschappij niet meer horen.
Het enige waardevolle dat ik uit dit stuk tekst haal is de boodschap dat je man het ook niet makkelijk heeft. Dus waardeer die vent, een prima idee. Maar dat hij het recht zou hebben te gaan zitten mokken ... grow up!
Ik zou zeggen: "maak van je eigen probleem niet een algemeen probleem, waarbij je voor het gemak maar even alle moeders (buitenhuis en binnenshuis werkend) die hun best doen hun zorg en werk te combineren, omdat er ook nog zoiets bestaat als de belangen van het kind en een goede hechting,neerhaalt en kleineert. Hoe komt het toch dat het weer een vrouw is die hier meekomt? Kan jou man niet voor zichzelf spreken? Inderdaad goed om hem dan ook wat meer te waarderen en te ondersteunen. Maar mijn man en ik komen daar zelf wel uit, bedankt!
BeantwoordenVerwijderenhelemaal mee eens!!!..
BeantwoordenVerwijderende vader wordt niet gewaardeerd.
de vrouw is alles in deze maatschappij.. de man heeft geen rechten meer..
en nog blijven vrouwen zeuren.
ik ben zelf een moeder van een kleine van 6 maand oud.
en vindt dat de vrouwen niet zo moeten zeuren over dat de man eens moet zien wat zij de hele dag doen.
maar dat moet andersom eens gebeuren..
Ach ach ach, wat een zielige mannen. Kom op zeg, als ik zie hoe weinig mijn man in de vakantie doet in de huishouding en hoe hij er tegenop ziet om een huishoudelijk klusje te doen, weet ik weer zeker dat hij nooit ofte nimmer zou willen ruilen.
BeantwoordenVerwijderenEn hoezo, 'gaat zij gezellig mee naar de schooltuintjes'? De discussie over de ambivalente gevoelens van moeders betreffende ouderparticipatie op school al eens gelezen?
Enne...wat dacht je van de bedrijfsuitjes? Carten, zeilen, vrijdagsborrelen, etentje, reisje, golfen...mijn man vermaakt zich uitstekend met al deze uitstapjes! Dat zit er niet in als je huisvrouw bent.
Jemig, ik zal niet beweren dat de één het beter heeft dan de ander, maar laten we allebei eens ophouden te zeuren: ik vind mijn werk na 10 jaar nog steeds bevredigend, zinvol, een uitdaging voor mijn creatieve vermogens, afwisselend en qua opvoeding een intellectuele uitdaging. Mijn man moet er achter niet aan denken!
Maar desondanks valt het mij bijzonder op hoeveel vaders er na de eerste 4 tropenjaren ineens zin hebben in een papadag extra. Vrouwlief heeft die moeilijke eerste jaren opgeknapt en nu gaat hij met de eer strijken door zichzelf luidkeels 'huisman' te noemen.
Kijk, dát vind ik pas zielig.