Nederlands schoolsysteem kweekt gelukkige kinderen

Geluksprofessor Ruut Veenhoven van de Erasmus Universiteit in Rotterdam denkt dat het schoolsysteem van grote invloed is op het geluk van kinderen.

'Dat van ons is hartstikke kindvriendelijk. Er mag dan altijd gezeurd worden, als je het vergelijkt met andere landen is het hier zo slecht nog niet. Als je twee foto's van schoolkinderen naast elkaar zou leggen, zie je Britse kinderen in strenge schoolpakjes vergeleken met Nederlandse kinderen die vrij rondhuppelen op het schoolplein. Dan zie je meteen waarom de Britse kinderen zoveel ongelukkiger zijn.'

Een lerares aan de British School in Den Haag vergelijkt Nederlandse scholen zelfs met speeltuinen.

Pedagoge Wilma Vollebergh van het Trimbos Instituut: 'Het Nederlandse kind heeft heel weinig last van stress door school. Sterker nog, ze zijn de meest stressvrije kinderen van Europa.'

Commissie Dijsselbloem: kritiek op Nederlandse scholen

Vorig jaar verscheen het rapport van de commissie Dijsselbloem waarin stevig kritiek werd geuit op het huidige schoolsysteem.. Zo zouden bij onderwijsvernieuwingen grote risico's zijn genomen. De begeleiding van jongeren schoot vaak te kort, er was te weinig aandacht voor maatwerk en de wetenschappelijke onderbouwing ontbrak. Bovendien werd er te weinig gehoor gegeven aan de mening van jongeren, docenten en ouders over de vernieuwingen.

Maar is het niet de wens van menig ouder: 'Als ze maar gelukkig zijn'?
En dat zijn ze.

En slecht opgeleid...

( Hide )
  1. 'Dan zie je meteen waarom Britse kinderen veel ongelukkiger zijn'...

    En dat ligt aan het uniformpje? Weet de schrijver ook waarom in veel landen een schooluniform bestaat? Zodat kinderen niet gepest worden op basis van wat ze aan hebben. Heel wat beter dan de Lacoste en Kappa tereur uit mijn lagere schooltijd.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hoezo kweekt school in nederland gelukkige kinderen.1 gan mijn kinderen is zwaar ongelukkig op school.....

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je wilt reageren!

© all rights reserved
made with by templateszoo