De gelukkige huisvrouw bestaat wel!

In haar oratierede in 1987 vroeg Christien Brinkgreve zich af of de bevrijding van de vrouw wel echt een bevrijding was. Ze constateerde namelijk dat veel vrouwen opnieuw in een keurslijf werden geperst: buitenshuis werken.

In dezelfde tijd werd de gelukkige huisvrouw tot mythe verklaard, maar Brinkgreve constateert dat ze toch bestaat. Net als Het Moederfront en Marike Stellinga, pleit Brinkgreve voor de vrijheid zelf te kiezen hoe je je leven wilt inrichten, voor zowel mannen als vrouwen.

Brinkgreve: 'Ik vind het naar als ik vrouwen denigrerend hoor spreken over werkende moeders. Alsof zij ontaarde wezens zijn. Dat raakt me. En het raakt me ook als vrouwen die kiezen voor hun gezin theemutsen worden genoemd.'

Lees hier een recent interview met Brinkgreve in het RD.
( Hide )
  1. Helemaal mee eens. Iedere thuissituatie is anders en het lijkt me in onze democratische samenleving niet meer dan logisch dat men zelf kiest hoe men dat inricht of kan/wil inrichten. Wij hebben gekozen dat 1 van ons thuis is (niet zit!), maar ook de keuze om het anders te doen moet je respecteren.
    Berber

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je wilt reageren!

© all rights reserved
made with by templateszoo