Geld verdienen als Internet Assessor

Overdag ben ik moeder, maar bij dag, nacht en ontij verander ik in...... Internet Assessor! In mijn hoedanigheid als Internet Assessor schuim ik het internet af, en rapporteer mijn bevindingen voor zo'n vijftien euro per uur.


Wat is een Internet Assessor?

Als internet assessor werk je freelance vanuit huis, en beoordeel je zoekresultaten van zoekmachines. Opdrachtgever is Google, die via o.a. Lionbridge Inc. freelancers inhuurt over de hele wereld voor het Internet Assessor programma.

Hoe kom je er aan?

In juni stond er in gratis dagblad Metro de volgende vacature van Lionbridge:

Het team bij Lionbridge Technologies met centra voor oplossingen in 25 landen wereldwijd is voor uitbreiding van het team Internet Assessors op zoek naar zelfstandige parttime medewerkers die vloeiend Nederlands en Engels spreken en woonachtig zijn in Nederland. Gevraagd: Goede beheersing van de Engelse taal.

Vloeiende beheersing van de Nederlandse taal. We zoeken mensen die toegang hebben tot internet en gewend zijn daarmee om te gaan. Een achtergrond in de IT strekt tot aanbeveling, maar is niet vereist. Vanwege de verlangde vertrouwdheid met de Nederlandse cultuur en geschiedenis moet u al minstens vijf jaar aaneengesloten in Nederland wonen.

Het hoofddoel van het werk is het verbeteren van de kwaliteit van de resultaten uit een zoekmachine voor alle internetgebruikers wereldwijd. Voor dit werk worden resultaten van zoekopdrachten op internet beoordeeld op relevantie met betrekking tot de ingevoerde zoektermen. U wordt gevraagd om feedback, dat wil zeggen uw mening over de weergegeven resultaten te geven. De uren zijn flexibel in te passen rond uw privéleven, en de functie is ideaal voor iemand die op zoek is naar een parttime baan voor 10-20 uur per week).


Sollicitatieprocedure

Om als Internet Assessor aangenomen te worden moet je eerst een examen doen dat bestaat uit 24 theorie vragen en 270 praktische vragen, die representatief zijn voor het werk dat je als Internet Assessor doet.

Ik vond het praktijkexamen pittig, en het is dan ook heel belangrijk van te voren goed alle stof te bestuderen.

Het studiemateriaal wordt beschikbaar gesteld door Lionbridge.

Hoe werkt het?

Als Internet Assessor krijg je toegang tot een Rating Interface met daarop het werk dat bestaat uit taken.

Hoe bevalt het?

Ik vind het erg leuk werk en het is ideaal te combineren met een gezin. Lionbridge betaalt keurig op tijd uit en ik ben dan ook erg blij met mijn baan als Internet Assessor. In juli heb ik 1100 euro verdiend! Op het moment is het vrij rustig, en werk ik gemiddeld zo'n 10 uur per week.

Internet Assessor worden?

Op dit moment zijn er helaas geen vacatures meer voor Internet Assessors in Nederland. Op deze pagina kun je zien in welke landen Internet Asssessor worden gezocht: Lionbridge Internet Assessors Program
( Hide )
 1. Ik ben zelf kandidaat voor internet assessor en ik heb via de mail allerlei verklaringen toegestuurd gekregen waarmee ik eerst akkoord moet gaan voordat ik het examen kan doen. In deze verklaringen staat onder andere dat de consultant zelf aansprakelijk is voor claims e.d ingediend door bedrijven mocht er iets mis gaan. Hierdoor ben ik wat huiverig geworden om hiermee verder te gaan. Kan iemand mij hierin adviseren?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Anonymous,

  Mijn ervaringen met Lionbridge zijn zeer positief. Ze komen professioneel over, en betalen keurig op tijd uit. Inmiddels werk ik een half jaar voor ze, en ik vind het een ideale manier om geld te verdienen vanuit huis.

  De examens zijn pittig, dus veel succes.

  Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dag Nicole,
  Bedankt voor de snelle reactie. Het is voor mij aanleiding om door te gaan voor het examen. Iemand uit Engeland heeft ook een stukje over zijn ervaringen als Internet Assessor op het net gezet en ook hij is heel positief over dit bedrijf.

  Vr.gr.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Nicole,
  Ook ik ben bezig met de procedure ...
  Hoe zit het precies met het aangeboden werk, kan je uitgaan van in ieder geval 10 uur per week??
  En de belastingen en verzekeringen, hou je dan nog wel iets over?
  Gr. T.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. mijn vrouw is bezig met het examen. Ik vroeg mij af of iemand weet hoe je het met de belasting regelt dat je freelancer bent. Moet je behalve een VAR verklaring ook nog iets anders registreren?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nee, ik heb alleen een VAR verklaring afgegeven.
  Succes voor je vrouw!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Nicole,

  Deze baan is echt iets voor mij! Ik las alleen dat je een 'proof of English language competency' moest hebben. Nu kan ik niet aantonen dat ik die competentie heb, behalve dan dat ik VWO eindexamen Engels heb gedaan en een universitaire studie heb afgerond, waarvoor ik veel Engels heb moeten lezen. Hoe heb jij dat aangepakt?

  groetjes, Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Pauline,

  Ik heb dezelfde achtergrond: Engels VWO en een universitaire studie met veel Engels. Ik kan me niet herinneren dat ik iets speciaals heb ingevuld als 'proof of English language competency'.

  Veel succes!

  Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Best Nicole,

  Ten eerste, een leuk artikel!
  Nu ik ook een internet Assesor ben, liep ik tegen
  een aantal dingen op.
  Het is de bedoeling dat we zelf onze belasting regelen.
  Hoe doe jij dit? Moet je je belastingen gewoon opgeven aan het
  eind van het jaar als inkomsten belasting?
  En moet je je ook opgeven bij de kvk of bij de belastingdienst als onderneming?
  Alvast bedankt!

  Groetjes
  Jorrit

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je wilt reageren!

© all rights reserved
made with by templateszoo