Roos Wouters: 'Having it all' moet kunnen!

Het was de ultieme droom: 'Having it all'. Populaire vrouwenbladen verkondigden de blijde boodschap: vrouwen, jullie kunnen alles hebben. Een succesvolle carrière en een gezin.

Anno 2009 lijkt de droom van 'having it all' aan gruzelementen, en lijkt het een kwestie van kiezen te zijn geworden: of een carrière of een kind. Tekenend voor de desillusie is Allison Pearson's bestseller 'How does she do it?' over een carrierevrouw die 's nachts appelgebak stuk slaat om de indruk te wekken dat ze die zelf heeft gebakken.

Maar Roos Wouters vindt dat de droom van 'having it all' geplakt kan worden. In plaats van of-of, vindt Roos Wouters dat het en-en moet zijn.

De combinatie kind-carrière moet niet langer als een persoonlijk probleem worden gezien, maar als een maatschappelijke issue waar wat aan gedaan moet worden. Een maatschappelijk probleem waar mannen overigens even zwaar onder lijden als vrouwen.

Om de droom van 'having it all' te herstellen pleit Roos Wouters voor meer ruimte voor thuiswerken, flexibiliteit, en dat mensen meer zeggenschap over hun eigen leven krijgen.

In het tijdschrift Volzin, no. 20 van 2009 een interview met Roos Wouters met de titel: 'Ik wil niet kiezen tussen kind en carrière'.
( Hide )
 1. Zucht.............
  Ik word zo moe van dit onderwerp.
  Laat me toch voor mijn kinderen zorgen zoals ik het wil.
  Is dit nu een land van vrijheid? Bijna alles wordt voor mij als moeder, als vrouw, bedacht en besloten.
  Anoniempje met een zorg voor de toekomst, haar eigen toekomst en die van haar kinderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het blijft me ergeren dat het de vrouwen zijn die voor de keuze worden gesteld en de mannen eeuwig buiten schot blijven.

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je wilt reageren!

© all rights reserved
made with by templateszoo