Boekbespreking: Krijg nou tieten!

Vloekend en tierend doet Claudia de Breij in korte, staccato zinnen verslag van haar zwangerschap. Van conceptie, Het zit tot aan uw oksels mevrouw, tot aan de bevalling.


Echt veel nieuws meldt Claudia niet, maar haar tierende toon is wel nieuw voor het genre. Hoewel Daphne Deckers er ook geen doekjes omwond dat een zwangerschap en bevalling een flinke aanslag zijn op je lichaam en heus niet alleen een roze wolk, spat dit er bij Claudia de Breij vanaf.

Ze krijgt vlekken in haar nek van verloskundige Beatrijs Smulders, gruwt van zwangerschapscurussen als Samen Bevallen waarbij de partner mee gaat, en beschrijft hoe je in de kraamtijd alvast de borstvoeding kunt afbouwen.

Eerlijk gezegd vond ik het een vrij irritant boek en regelmatig vroeg ik mij af: 'Is al dat vloeken nou echt nodig?' En na nog wat meer gevloek waarbij ook Jezus niet werd geschuwd concludeerde ik vermoeid: 'Jahaa Claudia, nu weten we het wel. Je bent hartstikke stoer.'
Dat Claudia soms een hele bladzij aan het roepen van 'AAAAAAA' besteedt, vond ik weinig informatief. Ook al schiet een boek zo natuurlijk wel lekker op.

Krijg nou tieten, is niet voor iedereen geschikt. Heb je een romantisch beeld van zwangerschap en bevalling, wil je het liefst 'natuurlijk' bevallen en borstvoeding geven en ben je dol op Beatrijs Smulders? Dan betwijfel ik of het je aan zal spreken.

Maar vind je dat allemaal maar flauwekul, en wil je het liefst op afspraak in het ziekenhuis bevallen met een ruggenprik, dan zal haar stijl je wellicht meer liggen.

Let op: ik heb hierover geen oordeel! Ik constateer alleen maar.

Het boek is te koop voor 14,95 bij Bol.com.

Zie ook Vieze woorden.
( Hide )
  1. Claudia de Breij ergert zich aan het roze wolk gebeuren en dat moet ze gewoon even kwijt. Helaas is ze ondanks haar moederschap nog zo in de puberale fase blijven steken dat een genuanceerd oordeel teveel voor haar is. Schoppen en trappen maar! Er zijn vast vrouwen die zichzelf in het boek herkennen, laat die het maar lezen. Ik - domme huisvrouw en van de borstvoedingsmaffia - begin er niet aan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Eerlijke woorden zijn op zich al krachtig genoeg zonder gebruik van krachttermen. Jammer dat Claudia die nu juist nodig vond, dat maakt het juist minder aantrekkelijk om haar, ongetwijfeld eerlijk bedoelde, relaas te lezen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Je vraagt je af waarom juist Claudia en niet haar partner zwanger moest worden als ze er zo van gruwt om het te zijn en alles wat moederschap inhoudt ver van zich af wil houden....geen boek voor mij.

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je wilt reageren!

© all rights reserved
made with by templateszoo