Wouter Bos: lichtend voorbeeld voor de Nederlandse man?

'Mannen moeten meer zorgtaken op zich nemen!' Dat is al jaren de propaganda van de traditionele feministes, en de overheid. En zie, het geschiedde!


Vorige week gooide Wouter Bos zijn handdoek in de ring, en gaat hem voortaan zelf wassen. Of wassen, hij gaat in ieder geval meer tijd besteden aan zijn gezin. Je zou denken dat de feministes stonden te juichen: een prominente Nederlandse man geeft het goede voorbeeld!

Maar wantrouwen en minachting waren zijn deel. Ciska Dresselhuys verdenkt hem van achterliggende motieven, en Heleen Mees vindt hem gewoon een watje.

Cisca Dresselhuys, in het Journaal

‘Weer een man die dit als smoesje gebruikt. Ze staan er niet al te best voor. Er is veel kritiek. Cohen kan waarschijnlijk beter met Wilders uit de voeten. Alle dingen bij elkaar: zeg het ons eens eerlijk, Wouter! Waarom is het?’

Heleen Mees, op Twitter

‘Nederlandse mannen zijn watjes.’

Het is ook nooit goed.

Aan de andere kant, is er veel bereikt wat betreft het gelijkheidsideaal: voor zowel mannen als vrouwen geldt nu dat je gezin belangrijk vinden een 'smoesje' is, om het bijltje er bij neer te gooien.

Cisca Dresselhuys over het vertrek van Wouter Bos op Radio 1
( Hide )
 1. Tja dat er een achterliggende gedachte is, daar twijfel ikzelf ook niet aan. Hij zal ongetwijfeld nog een reden hebben om zijn baan op te zeggen. Maar hee, waar zeuren we over? Mooi toch dat die kinderen hun vader wat meer om zich heen hebben? En daarom een Watje? Onzin.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als het gezin de enige reden was geweest had hij een jaar of tien geleden moeten omscholen tot part-timer!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het een beetje flauw hem dit te verwijten. Het is inderdaad nooit goed... Natuurlijk heeft het feit dat de verkiezingen slecht gingen meegedragen aan zijn beslissing. Maar om dat hem dit te verwijten vind ik onzinnig.
  Ik ben alleen benieuwd of hij echt gaat vaderen, of gewoon een andere baan zoeken..

  Ik vind die Cisca zowieso een prutfeminist, en Heleen Mees ook...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mannen die gaan zorgen vind ik sowieso een ras apart. Mijn eigen man is oerconservatief en die zie ik nooit stoppen. Hij komt uit een nest waar je werkt tot je erbij neervalt en de vrouwen hoeven niet te werken. Nuja, niet werken. Ze moeten wel zorgen dat het huishouden goed draait.
  Sinds kort hebben wij een halve papa dag, maar zelfs dan neemt hij telefoons aan, doet bestellingen, maakt facturen, ...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wouter Bos heeft 3 kinderen onder de 6, als hij 10 jaar geleden was gaan part-timen was dat niet voor de kinderen geweest. Hij heeft helemaal niet gezegd dat hij volledig voor de kinderen gaat zorgen, maar dat politiek en jonge kinderen niet samengaat als je de wens hebt nog iets voor je kinderen te betekenen. Echt, ik weet uit ervaring, nl kind van een vader die minimaal 80 uur in de week werkte, zelfs dan heb je tijd voor je kinderen. Het probleem is dat politiek van je verlangt dat je 24 uur per dag prioriteit geeft aan je vak. Er is geen enkele baan die daarmee vergelijkbaar is. Dat Wouter Bos niet zijn hele carrière politicus wil zijn is goed te begrijpen. Dat hij die beslissing neemt op het moment dat zijn kinderen klein zijn is logisch. Dat Heleen Mees en Cisca Dresselhuys een mening moeten hebben over de situatie van een vader met drie kleine kinderen zegt meer over deze dames dan over Wouter Bos. Geen kinderen en geen man en dan toch heel goed weten hoe het zou moeten...

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je wilt reageren!

© all rights reserved
made with by templateszoo