Overheid: laat mensen eigen keuzes maken!

Het is prima dat de overheid arbeidsparticipatie promoot, en de combinatie kind-baan vergemakkelijkt. Maar belangrijker is een overheid die een samenleving creëert waarin mensen de keuzes kunnen maken die ze zélf belangrijk vinden. Dat vindt Tilburgse hoogleraar, en econoom, Jan van Ours.

Van Ours snapt de motivatie van de overheid wel: 'We krijgen straks te maken met grote tekorten op de arbeidsmarkt.' Maar in plaats van de pijlen op vrouwen met jonge kinderen te richten, zou de overheid het vizier moeten richten op ouderen en allochtonen die aan de kant staan.

Dat Nederlandse vrouwen graag, en veel, in deeltijd werken is een groot goed, vindt Van Ours, en een verworvenheid die we moeten koesteren. Niet verguizen.


( Hide )
  1. Weleens van een deeltijd kind gehoord? Geschikter voor een deeltijd maatschappij? Geschikter voor een deeltijd geluk?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. vrouwen zijn goedkoper,vooral jonge vrouwen. zet een man neer op de plek waar vrouwen nu staan en het loon moet omhoog,mannen nemen niet zo snel genoegen met een loon wat eigenlijk net onder de maat is, of zelfs ver onder het minimum...zie loon thuiszorg en postbezorgers. vrouwen doen dat wel, ze werken nml vaak niet voor het kostwinnerschap.
    en zo komt de overheid de bazen tegemoet in goedkope arbeid.

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je wilt reageren!

© all rights reserved
made with by templateszoo