Vacature voor een Huisvrouw!

In Brabant weten ze het beroep van Huisvrouw nog op waarde te schatten. Sint Joris zorg- en dienstverlening heeft een heuse vacature voor een Huisvrouw voor 12 tot 22 uur.

De taakomschrijving luidt als volgt:

Als huisvrouw heb je individuele aandacht voor bewoners en verwanten en creëer je huiselijkheid en sfeer. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het houden van toezicht, het begeleiden van bewoners bij eten, drinken en kleine activiteiten en assisteer je medewerkers bij lichte verzorgende en huishoudelijke werkzaamheden.

Je werkt voornamelijk zelfstandig, je bent flexibel ingesteld, hebt affiniteit met ouderen en beschikt over goede sociale- en communicatieve vaardigheden. daarnaast ben je in staat een huiselijke sfeer te creëren.


Betaling is conform de Collectieve Arbeidsovereenkomst voor de Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg: 8,95 per uur.

Feitelijk is dit nog een zeer lichte invulling van het werk van een Huisvrouw. Het takenpakket van de gemiddelde huisvrouw/Thuisblijfmoeder is aanzienlijk uitgebreider! Maar het is goed dat zorg en huishouden hier als 'werk' erkend worden.

De vacature
( Hide )
 1. Eh...die 12-22 uur, zou dat per week of per dag zijn?
  moeders met éen of meer baby's doen dat nu al, per dag, immers...(-:
  Wauw, als ik mijn eigen uren zou rekenen 'conform de Collectieve Arbeidsovereenkomst' zou ik ruim 1700 euro verdienen! We kunnen makkelijk rondkomen van het inkomen van mijn man,een zgn. 'moedersalaris' hoeft van mij dan ook echt niet, maar ik wou dat de overheid de huisvrouwen eens met rust liet. Als dat getouwtrek om alle zorg in de betaalde dienstensector onder te brengen...iedereen zorgt toch het liefst voor eigen familie, buren en vrienden, niet dan? En van wie zou je zelf liever afhankeljk wille zijn als je oud en gebrekkig wordt: van je partner en kinderen, of van een stel wildvreemde verpleegsters die parttime werken en sabbaticals nemen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Van een stel wildvreemde verpleegsters die parttime werken en sabbaticals nemen, mijn kinderen hoeven mij niet te verzorgen, die last wil ik hen besparen. Wat een last is dát!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een kort e-mailtje naar de afdeling personeelszaken is de vacaturen veranderd in huisvrouw/huisman.....a small step

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zorgen is voor mij geen last, maar een voorrecht. En ik ben op mijn oude dag liever een persoon dan een nummer.
  Mijn moeder heeft ruim twintig jaar voor haar moeder gezorgd en hoewel dat soms moeilijk was, is ze blij met al die gegeven jaren. Ze wil zich door mij niet laten verzorgen als ze oud is, maar dat beschouw ik als een motie van wantrouwen. Zoals ze zelf vroeger tegen ons riep :"Wacht maar tot je zelf kinderen hebt...." denk ik nu over haar "wacht maar tot je hoogbejaard en hulpbehoevend bent." Het is een dame met een sterke eigen wil en of daar in de toekomst nog aan beantwoord kan worden, trek ik zeer in twijfel.
  Zorgen voor haar zal een uitdaging worden, maar biedt wel unieke kansen tot zelfontplooiïng. En dan zijn de schoonouders er natuurlijk ook nog.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat moedersalaris staat al zo'n 10 jaar op de agenda maar nog nooit is er iets van gekomen.Liever schoppen ze de moeders aan het werk om geld te verdienen en geven ze subsidie om de kinderen dan ergens onder te laten brengen...lekker krom he.

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je wilt reageren!

© all rights reserved
made with by templateszoo