Wetenschappelijk onderzoek ondersteunt Thuisblijfmoeders

Thuisblijfmoeders die er voor kiezen fulltime voor hun kind te zorgen, omdat ze dat het beste vinden voor hun kind, worden er nog wel eens van beschuldigd slachtoffer te zijn van de zgn. 'Moederschapsideologie', en de maatschappij daarmee tekort te doen.

Maar nu krijgen ze steun vanuit wetenschappelijke hoek. Orthopedagoge Esther Albers volgde 64 baby's gedurende negen maanden, zowel thuis als op het kinderdagverblijf.

Albers nam thuis en in kinderdagverblijf speekselmonsters af bij de baby's en stelde zo de hoeveelheid cortisol, een stresshormoon, bij de baby's vast. Hieruit blijkt dat baby's in de crèche een verhoogde cortisolwaarde hebben, oftewel stress!

Albers conclusie is daarom dat baby's het eerste levensjaar het beste af zijn bij hun ouders.

Een paar jaar geleden wees verloskundige Beatrijs Smulders in o.a. een artikel in de Intermediair, 'Blij bij die baby', er ook al op dat de crèche stress veroorzaakt bij kleine baby's, en dat hij het eerste jaar door één van beide ouders verzorgd moet worden.

22 juni 2010 promotie 'The Challenges of child care for very young infants'.


( Hide )
 1. De thuisblijf moeder wist dit al veel langer natuurlijk.En de werkende moeder ws ook best wel, iedere moeder is toch uitgerust met die antenne voor haar kroost?
  Nu nog de politiek zover weten te krijgen dat het een recht wordt om te mogen moederen, immers alle politica doen erg hun best om de mannen te evenaren en willen dit ook zo graag de andere vrouwen opdringen.Daar komt nog bij dat veel mannen gewoon niet meer de (financiele)zorg willen dragen voor het gezin,lijkt wel.
  Op naar de volgende wetenschappelijke bewijzen voor het zorgen van kinderen door de thuisblijfmoeders/vaders. Bijvoorbeeld een onderzoek voor kinderen in de BSO??? lijkt me ook geen gek idee...en dan voegen we daarna de onderzoeken voor de pubers die niet meer opgevangen worden er nog aan toe....ben benieuwd naar de uitkomsten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. nog even ter aanvulling dit stuk uit de volkskrant van 3 juni wat uitgebreider is.
  http://extra.volkskrant.nl/opinie/artikel/show/id/5942/Sluit_de_babyopvang

  Hier zie je ook een foto van zo'n kistje waar de kindjes in "mogen" slapen buiten ivm het opdoen van zonnestralen.....tis net een dierenhokje.

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je wilt reageren!

© all rights reserved
made with by templateszoo