Kostwinner, of in de eerste plaats vader?

Savoo.co.uk, een Engelse site waar je kortingsbonnen kunt vinden, deed een poll naar aanleiding van vaderdag.

Ze concludeerden dat driekwart van de 2500 Britse mannen, die de poll deden, zichzelf in de eerste plaats als kostwinner zien, en dan pas als vader. Dit komt door hun lange werkdagen en reistijden, en de druk die ze ervaren voor voldoende inkomen te zorgen.

Rond dezelfde tijd maakte Reuters, een nieuwsdienst, melding van een onderzoek waaruit blijkt dat de moderne man meer wil zijn dan kostwinner. Dit onderzoek werd uitgevoerd door het Boston College Center for Work Family. Onderzoekers praatten met 33 nieuwbakken vaders over de balans tussen gezin en werk.

Uit Nederlands onderzoek, in opdracht van minister voor Jeugd en Gezin André Rouvoet (ChristenUnie, blijkt dat vier op de tien vaders vindt dat hij te weinig tijd aan zijn kinderen besteed om een goede vader te zijn! Het enige dat ze vaker doen is kijken naar een sportwedstrijd van het kind.

Wat zegt jouw partner?

Mijn belangrijkste rol is:
Kostwinner
Vader  
Free polls from Pollhost.com
( Hide )
 1. Ik vind het een wat zwart witte keuze, je bent toch niet het een of het ander? Ik zal eens vragen vanavond hoe hij het ziet...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Karien, het gaat om de vólgorde van rollen. Blijkbaar zien veel Britse vaders zichzelf in de eerste plaats als kostwinner, en pas op de tweede plaats als vader.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vond het wel typisch dat Rouvoet en het onderzoeksteam de uitkomsten van hun studie bejubelden. Net alsof die 40% 'heel weinig' is. Ze verdraaiden de resultaten tot hun eigen 'wensuitkomst'. M.a.w.: "het valt dus allemaal wel mee"
  Ahum.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb het eindelijk gevraagd gisteren, en hij twijfelde tussen echtgenoot/ minnaar en vader... Kostwinnaars stond daar flink onder. Helaas maar er moet nou eenmaal wel brood op de plank.

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je wilt reageren!

© all rights reserved
made with by templateszoo