Huis en haard onder vuur!

Vanuit twee kampen is het vuur geopend op huis en haard. Van rechts komt het vuur van enkele hoedsters van huis en haard zelf, in de vorm van de Club van Slechte Huisvrouwen. Zij verenigen zich in hun gezamenlijke afschuw en dédain voor huishoudelijk werk.

Van links wordt geschoten door wetenschappers die juichen dat ze ontdekt hebben dat de aanwezigheid van een moeder niet van belang is voor de gezonde ontwikkeling van kinderen. Een onderzoek waarvan de onderzoeksmethodes overigens nog in nevelen gehuld zijn. Maar het is koren op de molen van de media, en ogenschijnlijk kritiekloos verzekeren ze moeders met grote krantenkoppen: 'Voel je vooral niet schuldig als je buitenshuis werkt!'

Maar wat zijn de gevolgen, als het vuur van huis en haard door níemand meer brandend wordt gehouden?
( Hide )
 1. Het is komkommertijd. Men moet iets kunnen schrijven!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ". Maar het is koren op de molen van de media, en ogenschijnlijk kritiekloos verzekeren ze moeders met grote krantenkoppen: 'Voel je vooral niet schuldig als je buitenshuis werkt!' "
  En wat is er precies mis met zo'n kop? Hij klopt helemaal, er is niets mis met buitenshuiswerkende moeders (met thuisblijfmoeders ook niet trouwens).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, ik zou ook niet weten wat er mis is met die kop. Waarom zou een buitenhuis werkende moeder zich schuldig moeten voelen?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is de manier waarop. Ik werk zelf ook drie dagen per week en vind het heel leuk en zou het niet anders willen.

  Het is het contrast: thuisblijfmama en zorgen voor de kinderen en het huishouden (zorgen voor gezond eten en er zijn als de kindjes thuis komen van school en nog 10.000 andere dingen) wordt afgedaan door sommige mensen als minderwaardig werk en aan de andere kant worden door kranten dergelijke onderzoeken vaak half overgenomen, met als conclusie: buitenshuis werken is goed! Vaak zonder enige nuancering. Of met een verhaal van een moeder die eerst fulltime thuis was maar weer is gaan werken omdat ze zich zo 'opgesloten' voelde ofzo.

  Wat je ook doet, je doet het in de ogen van andere vrouwen toch niet goed. Als we nu gewoon eens ophouden met elkaars keuzes te bekritiseren en naar onze eigen kinderen kijken, of ze echt gelukkig zijn. Dat lijkt me handiger dan een of ander eng onderzoek te lezen en te denken: zie je, mijn kinderen zijn wel gelukkig, terwijl je ze elke dag jankend van het kdv terugkrijgt. Of dat je wilt gaan werken om je kinderen blij te maken, terwijl ze dolgelukkig zijn dat mama er lekker elke dag voor ze is.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goed geschreven Valhalla!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Reden temeer om je eigen hart te volgen, in plaats van de media....

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je wilt reageren!

© all rights reserved
made with by templateszoo