Wat is hoge kwaliteit kinderopvang?

In de discussie over kinderopvang wordt als argument vaak gebruikt dat, zo lang de opvang maar van hoge van kwaliteit is, het niet uitmaakt of het kind verzorgd wordt door zijn ouders of door een 'professional'.

Maar wat is 'hoge kwaliteit kinderopvang'? Volgens Amerikaan David Korten, auteur van o.a. The Great Turning and Agenda for a New Economy, gaat het niet om het aantal pedagogisch verantwoorde, stimulerende activiteiten die het kind krijgt aangeboden, maar om de liefde die een kind op een dag voelt.

En hoe je het ook wendt of keert: wie biedt er nu meer liefde dan één van beide ouders?
( Hide )
 1. Gelukkig let de inspectie er bij de controles op kinderdagverblijven alleen op of de brandblusser op de goede hoogte hangt en of de commodes de juiste hoogte hebben om de ruggen van de leidsters te sparen..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Albert Einstein: Not all that can be counted, counts.
  Not all that counts, can be counted.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mmmm... kan ik met mijn ex-problematiek wel ietsje over meepraten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik werk in de kinderopvang. Ben dus contimue bezig met "liefde geven". Ik zet het tussen haakjes, maar in feite is dat een groot deel van wat we doen. Warmte, veiligheid, een sfeervolle omgeving geven aan de kinderen. Daarnaast al die andere dingen die een kind leert op het dagverblijf. Ik ben het er mee eens dat een kind thuis exclusieve aandacht krijgt, en het bij ons moet delen met anderen. Maar als je niet in de positie bent dat je thuis kunt blijven, dan is de kinderopvang een prima alternatief.
  Ik breng mijn eigen zoontje ook naar het dagverblijf waar ik werk. Ik weet dat het er goed is. Gekwalificeerd personeel, mooie omgeving, veel ruimte om zich te ontplooien.

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je wilt reageren!

© all rights reserved
made with by templateszoo