Au

uit: 'Mijn moeder is te gek, Neel Frens'.

'Hoi mam, leuk even met je te mailen. Hoe is het met je? Goed hè, dat ik de zorg van die Ghanese dames voor je heb kunnen inkopen! 't Was wel duur, maar ze schijnen veel beter te zijn dan Roemeense of Maleisische zorgverleensters. En je weet, Nederlandse zijn al helemaal niet meer te krijgen.

Je weet ik dat ik elk jaar op Tweede Paasdag probeer langs te komen. Jammer genoeg is dat afgelopen jaar niet gelukt. Maar ik ben blij dat je me vroeger altijd hebt uitgelegd wat 'zorg' betekent. Dat je dat kan splitsen in 'houden van' en het 'feitelijke verzorgen'. Het houden van deed jij, hè mam, en het verzorgen deed Zehra in het kinderdagverblijf.

Weet je nog dat ik haar in het begin nooit verstond, en dat ze altijd die Turkse gewoonte had van suiker in mijn melk doen? Maar ze was heel lief en al gauw was ik helemaal niet meer bang voor haar. Ze werd een tweede moeder.

Ik ga nog best vaak even bij haar langs.

Nou ja, mam, je wordt nu lekker verzorgd door Feith en Hope, die Afrikaanse juwelen. En ik blijf altijd van je houden.

Liefs, je Fleur.'

Dan ben ik blij dat ik dagelijks, 'houden van' en 'feitelijk verzorgen' combineer!
( Hide )
 1. Pffft, die Fleur verdient een pak op d'r billen. Of zou dat te laat zijn?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die riekt naar wraak van de dochter.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit, geen die, correctie (-:

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Neel Frens kan met een prachtige pen en gevoel schrijven .... M'n welgemeende complimenten. Ik lees altijd haar columns in de krant.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Maar hoe zit het dan toch met al die vaders die (meer dan) full time werken, en hun kinderen nauwelijks zien en verzorgen. Dat vinden we dan wel weer normaal. Waarom trekken wij moeders alles naar ons toe, waarom maken wij het moederschap zo zwaar... Iets meer luchtigheid, en minder van dit soort kinderachtige en zure verhaaltjes als van mevrouw Frens.

  groeten, Tessa

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oorzaak en gevolg, onvoorwaardelijke liefde bestaat niet bij volwassenen.

  Liefs, Haagje

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je wilt reageren!

© all rights reserved
made with by templateszoo