Baby gekregen? Gauw buitenshuis gaan werken!

Als je kinderen krijgt wordt je acuut ongelukkiger. Dat blijkt uit onderzoek van de Erasmus Universiteit en de Universiteit Utrecht. Dit slechte nieuws publiceerden zij in het augustus nummer van Journal of Family Psychology. En als het daar in staat, moet het wel waar zijn! Toch?

Maar er is een uitweg: gewoon wegwezen, en meer buitenshuis gaan werken! Dus als je een kleine deeltijdbaan hebt, breid die dan snel uit! Want als je voor je baby gaat zorgen, word je ongelukkiger.

En als je zelfs je báán opgeeft, kun je maar beter meteen een recept voor Prozac en relatietherapie aanvragen! Daarvan word je namelijk niet alleen ongelukkig, je relatie wordt er ook nog eens slechter van.

De onderzoekers vinden hun resultaten erg belangrijk, aangezien zoveel vrouwen in Nederland parttime werken. Het is koren op de molen van traditionele feministes en overheid: vrouwen in Nederland moeten af van die kleine parttime baantjes, en meer uren buitenshuis gaan draaien.

Want daar worden ze gelukkiger van.

Overigens voelen nieuwbakken papa's zich eenzaam.
Hoe zou dat nou komen.

Meer onheilsberichten?

Abstract in Journal of Family Psychology
Artikel NRC
( Hide )
 1. waar is de tijd gebleven dat je je hart volgde....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag kranten, dag televisie, dag kennissen met voorgeprogrammeerde meninkjes, dag politiek, dag familie, dag Opzij, dag Viva, dag onderzoeken, dag Universiteiten.

  Wat mevrouw Williams zegt. Je hart volgen, of het nu gaat om wel of niet werken buitenshuis, is toch het belangrijkst!

  Onderzoeken en meningen van anderen zijn zo onbelangrijk.

  Vrouwen zijn slim genoeg om zelf de goede keuzes te maken. Alleen wordt ons voorgehouden dat we dat niet zelf kunnen. En 'we' geloven dat massaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een kind krijgen en fulltime werken.
  Dump ze maar op de creche.
  Een kind heeft z'n ouders nodig.
  Leve de individualistische (egoistische)maatschappij.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja tuurlijk, dumpen die handel en doorpakken! Er is vast en zeker veel subsidie verleend aan dit onderzoek. Brrrrr.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat ik erg vind, is dat je die onderzoeken steeds minder kunt vertrouwen. Men lijkt al een vooropgesteld doel te hebben, en dit met de uitkomsten van een onderzoek te willen bewijzen. Uiteraard zijn wij slim genoeg om door die cijfertjes heen te kijken, en onze beweegredenen uiteindelijk gewoon lekker zelf te bepalen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nauw! Doodongelukkig ben ik hoor, thuis achter de theepot als de kinderen uit school komen! Vreselijk, tussen de middag thuis eten en woensdagmiddag een hok vol.
  Ja, dat krijg je als je geen werk hebt, hè ;-)
  Oh pardon, ik moet nu wegwezen, want de boel moet van zolder tot kelder gezogen en gedweild worden, de was moet aan de lijn, de badkamer gepoetst, de boodschappen gedaan....

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Take it easy Irene... dan breekt het lijntje niet! Maarre.. wat doe jij nou zoal, de hele dag?

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je wilt reageren!

© all rights reserved
made with by templateszoo