Hoe eerder mama werkt, hoe beter de crèche

Op de Engelse website Netmums is een discussie gaande over de vraag: 'Is een uur na de bevalling te vroeg om alweer aan het werk te gaan?'

In dit verband wijst de Netmum redactie op onderzoek van The National Institute of Child Health and Human Development Study of Early Child Care, dat aantoont dat snel weer buitenshuis gaan werken beslist voordelen heeft.

Dergelijke vrouwen kunnen zich namelijk een betere crèche veroorloven! Boft hun baby even!

In januari 2009 haalde Franse minister van Justitie, Rachida Dati (43) het nieuws door vijf dagen na de geboorte van haar dochter, via een keizersnee, alweer aan het werk te gaan. Op naaldhakken. Ik vraag me nog steeds af hoe je naaldhakken succesvol combineert met die grote matrassen van maandverbanden die je na een bevalling moet dragen, maar dit terzijde.

Het leidde tot verhitte discussies: gaf Rachida nou een goed voorbeeld, of juist een heel slecht voorbeeld?!

Wat vind jij?

( Hide )
 1. Ach, wat kun je verwachten aan reacties op een site vol thuisblijfmoeders ;-) ?
  Ik vind het bezopen. Die ene of paar keer in je leven dat je een kind krijgt, het bijzondere van de bavlling en kraamtijd en het leren kennen van je kindje, het is schofferend dat af te doen doen door zo gauw mogelijk weer op de hakken te zijn. Zeker op de leeftijd van Dati zou ik liever dankbaar zijn dat ik überhaupt nog een kind had gekregen!
  Doorgeslagen feminisme, vind ik dat.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb bij mijn eerste kind een keizersnede gehad en lag 10 dagen in het ziekenhuis.
  Bij het lezen van dit stukje heb ik gelachen, gezucht en terug gedacht aan die tijd en hoe ik uit het ziekenhuis kwam ( met pantoffeltjes aan mijn voeten ).
  Volgens mij zijn sommige vrouwen........................
  Ach laat ook maar.
  Ik ben het reageren moe.........

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Met zo'n moeder is het kind waarschijnlijk ook beter af in de cheche. Ik snap alleen niet wat dan 'de lol' van een kind krijgen is in zo'n geval?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Waarom heeft het het nieuws gehaald? Is het zo belangrijk dat het nieuws moet heten? Laat de dame lekker haar gang gaan op haar hakken, het vervolg kwam niet in het nieuws ....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. stoer hoor!!!Ben benieuwd of ze straks ook zo stoer is als ze in het ziekenhuis ligt met allerlei verzakkingen....

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zucht...kennelijk doet de vraag wat goed is voor het kind niet terzake. Wéér niet....

  BeantwoordenVerwijderen
 7. waar is de vader van de baby in dit verhaal? Misschien nam hij de zorg op zich?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. In spanning afwachtend16 september 2010 om 10:04

  Zooow anonieme, vertel jij dan eens wat het vervolg is, nu je ons allemaal zo nieuwsgierig hebt gemaakt, puntje puntje puntje, als het niet in het nieuws is geweest moet jij wel een INSIDER zijn, oei!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het straalde helemaal uit: mijn werk is mijn alles, en dat kindje, dat werp ik even tussendoor. Een bizar en tegennatuurlijk fenomeen, dat je alleen in geval van verstoting in de dierenwereld terug kunt vinden. Want alleen door geur, tast en lichaamscontact komt de allereerste hechting tussen moeder en kind tot stand, die essentieel is en niet door een crèche of nanny kan worden vervangen.

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je wilt reageren!

© all rights reserved
made with by templateszoo