Wie luidt de noodklok?

Theoloog, en adjunct-hoofdredacteur van het Nederlands Dagblad, Koert van Bekkum, vraagt zich af: 'Wie luidt de noodklok?'

Hij heeft het over de discussie over het invriezen van eicellen, zodat vrouwen eerst carrière kunnen maken, en op latere leeftijd nog kinderen kunnen krijgen. Volgens hem gaat achter deze discussie een dieper liggend probleem schuil. Namelijk het gebrek aan vrijheid om jong te gáán voor het moederschap. 'Is het wijsheid een medische oplossing te bieden voor een maatschappelijk probleem?' vraagt van Bekkum zich af.

Maar is het onderliggend probleem niet nog groter? Namelijk dat moederschap anno 2010 een handicap is geworden, waartegen je je als vrouw zo goed mogelijk dient te wapenen, door eerst uitgebreid carrière te maken?

Is anno 2010 het moederschap, naast een uitgesteld kindje, een ondergeschoven kindje geworden?

Artikel Bio-klok
( Hide )
  1. Ik gun iedere jonge studente van harte een ongelukje met de pil... want het is de beste tijd om kinderen te krijgen! Combineren met een studie gaat ook prima, zelfs al doe je er misschien een paar jaartjes langer over. Wie zal daar verder moeilijk over doen? Als je in de glansjaren van je carrière bent aangekomen, zijn je kinderen alweer wat groter en kun je er vol voor gaan.

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je wilt reageren!

© all rights reserved
made with by templateszoo