Kabinet Rutte en de Algemene Heffingskorting

algemene heffingskorting
Wat gebeurt er met de Algemene Heffingskorting onder het kabinet Rutte? De grootste verandering is het opschuiven van de leeftijdsgrens van 1972 naar 1963.

'Op dit moment is voor kostwinnergezinnen met jonge kinderen (t/m 5 jaar) en gezinnen met een niet werkende partner die is geboren voor 1/1/1972 de volledige algemene heffingskorting overdraagbaar. Dit wordt in 13 jaar versoberd: de uitzondering voor gezinnen met jonge kinderen komt geheel te vervallen. De leeftijdsgrens voor niet werkende partners schuift op naar 1/1/1963.'

Ook de motivatie is weinig vernieuwend:

De beperking van de mogelijkheid om de algemene heffingskorting te verzilveren tegen de heffing van partner versterkt de financiële prikkel voor ouders van jonge kinderen en voor niet-werkende partners geboren in 1963-1971 om zich aan te bieden op de arbeidsmarkt.'

De algemene heffingskorting is een bedrag van 1.987 euro per jaar, dat je maandelijks kunt laten uit betalen.

Zou het verlies van een maandelijks bedrag van zo'n 165 euro reden zijn voor Huismannen en Thuisblijfmoeders, hun overtuiging dat hun kinderen gebaat zijn bij hun persoonlijke, fulltime zorg en opvoeding, aan de wilgen te hangen? Het bedrag is nou ook weer niet zo opzienbarend dat je zonder, de huur niet meer kunt opbrengen, of geen geld meer hebt voor eten.

Het verlies van de Algemene Heffingskorting lijkt vooral heel pesterig.

Wat betekent de Algemene Heffingskorting voor jou?
Ik beschouw het als mijn salaris
Het verdwijnt in de huishoudpot van het gezin
Het is een welkom extra-tje
Zonder Algemene Heffingskorting ga ik buitenshuis werken
Ik zou het niet missen

  
Free polls from Pollhost.com
( Hide )
 1. Ah ja joh, het is gewoon een van de vele bezuinigingen. Het geld gaat niet rechtstreeks naar de kinderopvang oid. De 'motivatie' lijkt me idd een lachertje. Wel jammer voor jou joh ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben van 1963..............

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Balen ja. Maar het hele idee van broekzak - vestzak (nou ja, een vette berg geld uit je broekzak en een fooi terug in je vestzak) daar ben ik op tegen.

  Het is wel lullig inderdaad. Als dat nu je bezuiniging moet zijn en een manier om die 380.000.000.000 terug te krijgen ben je gewoon triest.

  Een van de verantwoordelijken hiervoor loopt trouwens achter de kinderwagen (papadag yeah) en verdient vier ton per jaar voor vier daagjes bij KPMG! Wat hebben we toch verkeerd gedaan.

  Ik kan erg pissig worden om zulke onzin!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. [pessimist modus on]Volgens mij maakt het geen *** uit welk kabinet we hebben, genaaid in onze portemonnee worden we toch wel.[pessimist modus off]

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het nare ervan is, dat je met het afschaffen van de heffingskorting juist die mensen treft die hem zo goed kunnen gebruiken. Rondkomen van één inkomen met een wat groter gezin is beslist geen sinecure. Het zou mooi zijn als dit geld dan op een andere manier weer terugkwam. Zoals door middel van de verhoging van het kindgebonden budget bijvoorbeeld.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. huh..ik las hufterkorting ipv wat er echt staat...hihi!

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je wilt reageren!

© all rights reserved
made with by templateszoo