Meer kwantiteit, is minder kwaliteit

'Je kunt niet twee Goden dienen,' zei mijn oma altijd. En zowel je betaalde werk, als je kind dienen valt ook niet mee!

Het is ook nooit goed: heb je het voor elkaar dat je flexibel buitenshuis kunt werken zodat je er voor je kind kunt zijn, blijkt daardoor de grens tussen werk en privé dusdanig te vervagen dat je kind alsnog de dupe is: door de kwantiteit van de tijd met je kind te vergroten, vermindert de kwaliteit.

Wie kent ze niet: de druk telefonerende ouders bij het zwembad, of de bellende moeder op het bankje in de speeltuin, die afwezig naar haar schommelende kind zwaait. Door de moderne techonologie van mobieltjes en blackberry's besmet het nieuwe werken als het ware de tijd met je kind.

Tot deze conclusie kwam sociologe Anne Roeters die promoveerde op onderzoek dat ze deed naar de tijdsbesteding van buitenshuis werkende ouders.

Dat had mijn oma haar meteen wel kunnen vertellen!

De oplossing: één god dienen, of de goden beter scheiden.

Artikel in de Intermediair
( Hide )
 1. Hoe waar. In deze tijd van multitasken is het bijna een raar idee om eens niet bereikbaar te zijn, je telefoon uit te zetten en met je kinderen naar het park te gaan. En oh, wee als ze je niet te pakken kunnen krijgen, dat kan toch niet?! Maar zie je kids maar eens stralen wanneer ze mama en/of papa even voor zichzelf hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jezus, Zen, Boedha, heksen.....gaan ook niet echt samen Nicole.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een vreemde reactie Tineke..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Femke, ik snap je reactie, ik had het ook beter toe moeten lichten.
  Ik reageerde eigenlijk op de stelling van Nicole haar oma en op de laatste zin van Nicole haar stukje.
  Ik vraag me nu af of ik dat nog moet doen.... Want tegenwoordig moet alles kunnen, dus ook 'wat het dienen van goden betreft".
  Ik struikel persoonlijk weleens over Nicole haar interesses in Jezus, Zen, en dan dat stukje over mensen die heks zijn geworden. Dat is ook het dienen van meerdere verschillende goden en (volgens mijn beleving) gaat dat niet samen.
  Maar goed, sorry, sorry, ik had misschien niet zo moeten reageren. Ieder zijn/haar eigen overtuiging, maar ik ben het wel eens met Nicole haar oma.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De mooiste volgorde: eerst God, dan huwelijk en gezin, dan het werk. Als je die prioriteiten nauwlettend in het oog houdt lukt het wellicht om de juiste keuzes te maken en niet de belangrijkste dingen des levens uit het oog te verliezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Voor mij zijn Jezus, Boeddha, Allah etc. verschillende uitingen van hetzelfde. Ik beschouw dat niet als 'alles moet kunnen' maar als ruimte geven aan de verschillende namen die mensen geven aan hun geloof.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Niets HOEFT per se op een volgorde. Als je constant laat herinneren van de kleine/belangrijke dingen, dan komt alles toch wel goed?Zelf heb ik een poster met een uitsprak uit 'De Kleine Prins' laten drukken(via print24) het hangt in de woonkamer zodat de hele familie weet dat alles niet altijd zo serieus moet.
  ----
  If someone wants a sheep, then that means that he exists- Antoine de Saint-Exupéry

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je wilt reageren!

© all rights reserved
made with by templateszoo