Rutte: 'Wij scoren niet slechter op emancipatiegebied, maar zij scoren beter'

Rutte kreeg veel kritiek op zijn zogenaamde 'mannenkabinet': 'Waarom zitten er niet meer vrouwen in?!' schreeuwden de traditionele feministes om het hardst, en voelden zich erg tekort gedaan.

Rutte's uitleg dat hij de beste persoon op de beste plek had gekozen, veranderde daar niets aan.
Om gelijke behandeling te bevorderen, vinden traditionele feministes enigszins paradoxaal, positieve discriminatie prima.

Toen Nederland ook nog van een elfde naar de zeventiende plaats buitelde op de Global Gender Gap waren de rapen natuurlijk helemaal gaar.

Gelukkig weet Rutte hoe dat komt, en er is helemaal niets aan de hand: Nederland doet het niet slechter op emancipatiegebied, maar andere landen doen het juist beter! Eigenlijk scoort Nederland alleen op het gebied van politieke participatie lager dan in 2009, analyseert Rutte zonder ironie.

Dus als onze kinderen plotseling met veel lagere cijfers thuiskomen van school, dan is dat wellicht niet omdat ze slechter presteren, maar omdat de andere kinderen het zo góéd doen!
( Hide )
  1. Goed, een evenwichtige man/vrouwverdeling was natuurlijk beter geweest. Man en vrouw vullen elkaar aan, en ik geloof dat dit voor elk gebied van het maatschappelijke leven geldt. Maar wat te denken van de zorg? Het onderwijs? Waarom hoor je de dames feministen niet over de positieve discriminatie van mannen op dit gebied? Als je werkelijk 50/50 verhoudingen wilt, dan is ook daar nog heel wat werk te verzetten... of draait het toch wellicht niet zo om de zorg of het onderwijs, maar temeer om de macht? Dan hoop ik dat de dienstbare leiders zullen opstaan in de politiek. Hetzij man, hetzij vrouw.

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je wilt reageren!

© all rights reserved
made with by templateszoo