Wie krijgt de slechtste pers: de Thuisblijfmoeder of de Carrièremoeder?

Als vrouw die er voor heeft gekozen fulltime voor haar kinderen te zorgen, ervaar ik het huidige politieke en maatschappelijke tij als stormachtig. De voortdurende boodschap dat ik 'niets doe' een 'luxepaardje' ben, en 'geen bijdrage lever aan de maatschappij' gaat mij niet in de koude kleren zitten. Het is een kille wind!

En ik denk dan ook wel eens dat vrouwen die kind en baan het makkelijker hebben: zij doen immers wat de overheid en traditionele feministes willen: zij werken buitenshuis.

Toch voelen ook deze vrouwen regelmatig de kilte van de afkeuring, zo blijkt naar aanleiding van een bericht op het moederfront.

Nou vraag ik me af: Wie krijgt de slechtste pers? Is dat toch de Thuisblijfmoeder, of de moeder die kind en baan combineert?

Disclaimer: Deze vraag is noch een veroordeling van vrouwen die kind en baan combineren, noch is het een uitnodiging elkaar eens even flink de oren te wassen. Daar hebben we onze kinderen voor.
( Hide )
 1. Moeders die buitenshuis werken, dragen bij aan de belasting, precies wat de overheid wil. Ik denk dat tegenwoordig de thuisblijfmoeders de slechtste pers krijgen..onterecht trouwens, in mijn ogen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik denk dat beiden groepen teveel negatieve aandacht krijgen. Terwijl dat onterecht is. Wij moeder, wij voeden met liefde onze kinderen op. Kinderen, zo belangrijk voor de toekomst van ons land. Wij verdienen niets dan lof, of we nou wel of niet een baan hebben. (het woordje buitenshuis vind ik slecht gekozen, er zijn genoeg moeders die thuis werken en een vast inkomen hebben)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben het helemaal met Maaike eens. Laten we elkaar nou eens een keer bemoedigen in plaats van afkraken. Naast elkaar gaan staan in plaats van tegenover elkaar! Die storm van kritiek op vrouwen, over hoe ze hun leven inrichten, kan wat mij betreft niet snel genoeg gaan liggen. Het is alleen maar goed voor een schuldgevoel, en nergens anders voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik sluit me aan bij de vorige sprekers. Het spant er denk ik om wie het meeste over zich heen krijgt. Waarom hebben mensen altijd de neiging deze toch zo persoonlijke keuze bij anderen te bekritiseren? Laat elkaar in haar waarde....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Waarom kunnen we elkar niet gewoon steunen en helpen? Breken we een lans in deze ik maatschappij !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik denk dat het tijd is om die ongelofelijk vervelende zielige verdeling zaaiende feiten verdraaiende vaak kinderloze slecht geïnformeerde net afgestudeerde cpoy pastende klote columnisten en journalisten gewoon lekker te laten schrijven wat ze willen en al die dito onderzoekers op universiteiten gewoon met zijn allen te negeren. De meeste mannen interesseert het toch al geen ene reet wat er over geschreven wordt, als 'wij vrouwen' dat nu ook eens zouden doen... Dan verdwijnen ze misschien wel.

  Maak je in je eigen ogen de juiste keuze? Nou prima toch. Of dat nu thuisblijfmama is of carrièrevrouw. Volgens de onderzoeken doet mijn man te weinig, ik te veel, heb ik stress thuis en op mijn werk nou ik merk er weinig van :)

  Snap echt totaal niet waarom er zo veel onderzoeken worden gedaan, het enige dat het oplevert is verdeeldheid, nooit een antwoord.

  Dus wat mij betreft: kusjes aan alle thuisblijfmama's, deeltijdwerkmama's, carrieremama's en... waarom eigenlijk die etiketjes vraag ik me af..

  Kusjes voor alle mama's <3

  En peop aan de beleidsmakers, de onderzoekers, de columnisten en ander gespuis met hun stomme statistiekjes en onderzoekjes. Alsof je vanuit een lab of door een keer een kdv te bezoeken onderzoek kan doen naar het geluk van een kindje, of van de ouders.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik word zo moe van dit eeuwige twistpunt, latn we respect hebben voor elkaars keuzes.
  soms denk ik dat het gekibbel over en weer veel te maken heeft met jaloezie.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Huh? Er is geen twistpunt, maar een vraag dacht ik. 'Wie krijgt de slechtste pers?' Volgens mij zijn dat de Thuisblijfmoeders.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik denk dat de thuisblijfmoeder op het moment de slechte pers krijgt. Zelf vind ik dat je moet doen wat jezelf fijn vind. werken of thuisblijven. als moeder goed in haar vel zit is het een zegen voor de kinderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik denk dat de thuisblijfmoeders en carreerwomen de slechtste pers krijgen. De deeltijdmoeder komt er nog het beste van af, volgens mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Valhalla, dat heb je mooi gezegd !
  Ieder zijn keuze, elke moeder zit in een andere thuissituatie !
  Uiteindelijk hebben we nog steeds een vrouw nodig om een kind te baren, en moeder ben je nou eenmaal 24/7.

  Two thumbs up for all moms...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. De pers maakt stereoptypen van beiden en in het echte leven doen mensen dat soms ook. Maar mijn olifantenhuid groeit elke keer iets bij ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Iedereen moet doen wat ie zelf het beste vindt ik ben alleen blij dat ik in de luxepositie zit om te kunnen zeggen dat ik een FULLTIME moeder ben.
  Want in mijn ogen ben je met een partimebaan toch geen fulltimemoeder.
  De overige uren ben je volgens mij bezig met het huishouden, de tandarts ,de kerstboom de visite cadeautjes kopen een kinderpartijtje organiseren en nog vele andere karweitjes die ook moeten gebeuren.

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je wilt reageren!

© all rights reserved
made with by templateszoo