Nederlandse vrouw laat zich niet gek maken

De Nederlandse vrouw is zo gek nog niet! Ondanks voortdurende verwijten dat ze een 'verwend prinsesje' is, blijft ze zichzelf trouw. Ze is gelukkig met haar leven zoals het is.

Terwijl feministes haar dreigend allerlei toekomstige doemscenario's voorspiegelen, blijft de Nederlandse vrouw 'in het moment', en kiest voor kwaliteit van leven. Ze vindt een goed, en zinvol leven, belangrijker dan een vette bankrekening, en een klim op een denkbeeldige carrièreladder.

Nu hebben de onderzoekers weer ontdekt dat Nederlandse vrouwen tevreden zijn met de rolverdeling thuis. Verbijsterd mompelen ze: 'Het lijkt erop dat vrouwen vaak niet te veel willen. Ze willen graag een leuk leven.'

Hoedje af voor de Nederlandse vrouw!

Hier onder een diavoorstelling van het onderzoek dat werd uitgevoerd door TNS Nipo in opdracht van Sanoma uitgevers.

( Hide )
 1. Helemaal mee eens. We gaan ook een keer dood. Dan heb ik toch liever een leuk leven gehad dan een goede carriere.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die Nederlandse vrouwen zijn toch echt toppie; niet gemakkelijk te manipuleren of te intimideren. Ze doen gewoon lekker wat bij hun past. Misschien verdienen ze gewoon een opsteker in plaats van voortdurend afgezeken te worden (excusez le mot).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi stuk ! En inderdaad nederlandse vrouwen weten heel goed hoe ze het willen.Het is vaak hun eigen onzekerheid waardoor de bevestiging willen hebben dat ze het goed doen. Compliment ook aan het moederfront, met name Nicole, voor deze dagelijkse kost, heerlijk ! Have a good one zou ik zeggen !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha, en het begint al jong! Mijn dochter van 4 jaar speelde vandaag dat haar man de hele dag aan het werk was en dat zij druk bezig was met schoonmaken, koken enz. (Ik werk wel buitenshuis maar toen ze kleiner was niet).
  Ik vroeg aan haar (om het onderzoek maar meteen te toetsen) of ze dat niet vervelend vond. "Nee hoor, de kinderen zijn lekker aan het spelen, dus ik heb heus wel tijd om wat dingen te doen", zei ze.
  Laat Drayer het maar niet horen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je wilt reageren!

© all rights reserved
made with by templateszoo