Het is ook nooit goed!

De meerderheid van de Nederlandse vrouwen en moeders heeft inmiddels een baan buitenshuis.

Tuthola's bakken cupcakes


Maar voor feministisch tijdschrift Opzij is dat niet genoeg: op zure toon constateren ze in het artikel Cupcakemanie dat Nederlandse vrouwen massaal hun vrije tijd besteden aan het bakken van cupcakes. Ze zijn volgens Opzij gevallen voor 'de wonderlijkste tutholatrend van 2011: de cupcake manie'.

Cupcakes bakken jaagt vrouwen traditionele rol in

De tijd die gewonnen wordt door kinderopvang, werksters en tuinmannen, wordt vrijwillig opgevuld met ándere huiselijke activiteiten waaronder haken, breien en cupcakes bakken. Het bezwaar van Opzij? Deze hobby zou vrouwen hun traditionele rol weer injagen. Wie had gedacht dat zo'n onschuldig cupcakeje zulke grote consequenties had?!

Je mag kiezen, maar kies wat ik zeg

Het is het bekende euvel van de traditionele feministes: zij willen vrouwen bevrijden, maar dan moeten die wel precies doen wat zij willen. En dat is zoveel mogelijk buitenshuis werken. En nu bekritiseren ze dus ook de vrijeijdsbesteding.

Het moet frustrerend voor hen zijn dat de hang naar huiselijke activiteiten nu in de vrije tijd van vrouwen de kop opsteekt!

Volg Het Moederfront op Twitter!
( Hide )
 1. Tuthola's vind ik te ver gaan, maar je kunt geen kinderfeestje, verjaardag, of wat er maar valt te vieren, dan zie je die cupcakes. En maar roepen we zijn zo dik....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @huisman; bij de betere hobbywinkel zijn ook vele soorten klei te vinden om prachtige namaak-muffins mee te maken, enig voor in de vensterbank ;)

  Ik zou zeggen; tijd voor de volgende feministische golf. De golf waarin vaders en moeders samen beslissen wat het beste is voor hun gezin. Of dat nou twee werkende ouders zijn en de kinderen in de creche of bij opa en oma, twee parttimers, of een thuisblijfouder en een kostwinnaar.. De ouders weten zelf wat het beste is voor zichzelf en hun kinderen, daar hebben we de preken van Opzij toch niet voor nodig :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Niemand heeft mij er ingejaagd, hoor!
  Tegeonvergestelde....
  Onze moeders mochten niet van 'Opzij & co.' en daarom doen we het nu.
  Om onze kindertijd in te halen zonder cupcakes LOL.
  Gr,
  Julia

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En nergens staat hoeveel calorieën zo'n cupcake bevat en welke en hoeveel kleurstoffen, leuk toch? http://youtu.be/wg5SgGM_dMs

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je wilt reageren!

© all rights reserved
made with by templateszoo