Handboek voor de decadente huisvrouw: boek review

Volgens Rosemary Counter, auteur van het boek Handboek voor de Decadente huisvrouw, heb je huisvrouwen en decadente huisvrouwen.

Huisvrouw versus decadente huisvrouw


Huisvrouwen doen het huishouden: ze wassen, koken en strijken. Decadente huisvrouwen daarentegen dragen niets bij aan het huishouden: behalve hun aanwezigheid. De decadente huisvrouw, slaapt uitgebreid uit, besteedt veel tijd aan haar lichamelijke verzorging, en heeft een paar uur nodig om te lunchen.

Wanneer haar hardwerkende man uitgeput thuis komt van zijn werk, en aan de decadente huisvrouw vraag: 'Wat heb je gedaan vandaag?' dan houdt ze haar antwoord 'vaag' en 'cryptisch'.

Mooie vormgeving

De vormgeving van het Handboek voor de decadente huisvrouw is uitstekend. Het boek ziet er goed verzorgd uit, en leidt niet aan de tegenwoordig veel voorkomende ADHH opmaak, met een explosie aan kleuren. Het boek is bovendien charmant geïllustreerd met pin-ups uit de jaren vijftig.

Maar de vormgeving is meteen ook het leukst wat er is aan dit boek. Feitelijk leest het als een mop, waaraan maar geen eind wil komen. Rosemary Counters adviezen voor een decadente levensstijl zijn zo absurd en buitenissig, dat ze al snel gaan vervelen. En dan zijn 112 pagina's best veel.

Conclusie

Handboek voor de decadente huisvrouw is een mooi vormgegeven boek, maar is uitermate saai. Na een paar bladzijdes weet je het wel: decadente huisvrouwen zijn alleen maar met zichzelf bezig.

Een grapje is leuk, maar je moet weten wanneer het genoeg is. En bij het Handboek voor de Decadente huisvrouw is dat op pagina 2.

Praktische informatie

Handboek voor de decadente huisvrouw is voor 12,95 te koop bij Bol.com.Volg Het Moederfront op Twitter!

Geen opmerkingen

Een reactie posten

Fijn dat je wilt reageren!

© all rights reserved
made with by templateszoo