Het jaar dat ik twee keer moeder werd: boek review

Vergeleken met de toon van haar 'gewone' columns en boeken is Het jaar dat ik twee keer moeder werd van Aaf Cortius Brandt opmerkelijk mild geschreven.

Zo nu en dan schemert haar scherpe ironie door, maar over het geheel genomen is de toon zeer huis-tuin-en keuken. Dat is jammer want zonder Aafs kenmerkende scherpte is Het jaar dat ik twee keer moeder werd, gewoon wéér een boek met columns over het moederschap. Best aardig, maar weinig opzienbarend.

Wel verfrissend is Aafs ontboezeming over de toename van ruzies met haar man, na de komst van de kinderen. Want laten we eerlijk zijn: van gebroken nachten en de zorg voor een baby worden de lontjes nu eenmaal korter! Door dit te benoemen, zal wellicht menig nieuwbakken ouderpaar een opgeluchte zucht slaken ,en de advocaat afbellen: 'Gelukkig, het is normaal dat het even niet zo lekker gaat!' Ook een welkome toevoeging is Aafs bespreking van een aantal boeken over zwangerschap en opvoeding.

Conclusie

'Het jaar dat ik twee keer moeder werd,' is een gezellig boekje om te lezen, en zal ongetwijfeld veel herkenning oproepen. Maar zelfs Daphne Deckers' boeken zijn bij tijd en wijle nog pittiger.

Praktische informatie

Het jaar dat ik twee keer moeder werd is uitgegeven door uitgeverij Podium, en o.a. te koop bij Bol.com voor 15 euro.

( Hide )
 1. Ben net voor de tweede keer mama. Weliswaar niet binnen een jaar, maar de oudste is ook pas twee. Dus als hier bruikbare info instaat,wil ik het toch wel eens lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Caroline, ik denk dat het zeker de moeite waard is voor je, omdat je ongeveer in dezelfde situatie zit als Aaf! Veel leesplezier gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bedankt! ga het gauw eens lenen of aanschaffen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een van de leukste moederboeken die er is! Deed me denken aan Claudia de Breij qua stijl, eerlijheid en openheid. Vele malen beter dan dat saaie-kijk-mij-eens-pittig-en-leuk-zijn gezaag van Daphne Dekkers.

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je wilt reageren!

© all rights reserved
made with by templateszoo