De seksestrijd: mannen hebben gewonnen

'Is de emancipatie van vrouwen voltooid, en de strijd tussen de sekses gestreden?' Het is een vraag waarop verschillende antwoorden worden gegeven.

Vrouwenemancipatie: veel bereikt


Vergeleken met de jaren vijftig zijn vrouwen ver gekomen. Ze mogen de opleidingen volgen die ze willen, en het is de norm geworden om als vrouw buitenshuis te blijven werken. Een privelege dat voorheen alleen was voorbehouden aan mannen. Overigens kun je je afvragen of vrouwen niet het ene keurslijf voor het andere hebben ingeruild, maar dit terzijde.

Vrouwenemancipatie nog níét voltooid


Maar er gaan ook stemmen op dat de emancipatie nog niet voltooid is, onder andere omdat vrouwen nog niet hetzelfde verdienen als mannen voor hetzelfde werk, en omdat vrouwen ondervertegenwoordigd zijn in topfuncties.

Mannen hebben de strijd tussen de sexes gewonnen


In de film Crazy, Stupid, Love verklaart  'hottie' Ryan Gosling in de rol van vrouwenversierder Jacob, dat de strijd tussen de sexes wel degelijk gestreden is en dat de mannen hebben gewonnen.

'The war between the sexes is over. We won the second women started doing pole dancing for exercise. '

Een schitterend citaat, dat tot nadenken stemt en ons definitief heeft doen besluiten om paaldansen links te laten liggen!

Geen opmerkingen

Een reactie posten

Fijn dat je wilt reageren!

© all rights reserved
made with by templateszoo