Powerfeministe Heleen Mees in diskrediet update 2020!

Heleen Mees

Feministe, en econoom Heleen Mees (44), auteur van Weg met het deeltijdfeminisme, werd deze week gearresteerd. Reden voor de arrestatie was het stalken van haar getrouwde, ex-lover en top econoom, Willem Buiter.

'Nut job' NYU professor busted for cyber-stalking' kopte de New York Daily News.

Heleen Mees werd in Nederland bekend vanwege haar harde aanval op Nederlandse vrouwen, en hun 'inferieure deeltijdbaantjes'. Tegenwoordig woont en werkt ze in New York, en heeft ze de Nederlandse vrouw 'opgegeven'.

Seksueel getinte emails en rare foto's

Toen Heleen Mees' relatie met de getrouwde topeconoom Willem Buiter eindigde, kon ze hem niet loslaten. Ze bestookte hem met wel duizend emails, en foto's van onder andere dode vogels en naakte vrouwen. Ook zou ze zijn gezin hebben lastig gevallen.

Er lopen vijf aanklachten tegen Heleen Mees: drie voor stalking en twee voor intimidatie.

Onbekende loodgieter betaalde Heleen Mees' borgsom

De rechter bepaalde een borgsom van 5000 dollar (3850) euro. Aanvankelijk leek het er op dat Heleen Mees die niet kon betalen. Ze bracht na haar arrestatie vier dagen op het gevangeneiland Rikers Island door. Maar in een twist die zo uit een film kan komen, betaalde een onbekende loodgieter haar borgsom. Deze Alfonso kende Heleen niet, maar 'God legde het in zijn hart' dat hij haar wilde helpen. Bovendien had hij gelezen dat ze 'friendless' was.

In de NY Daily News zegt Alfonso: 'I got close to her and told her I was the one who paid her bail, but she didn't react.'

Erg dankbaar toonde Heleen zich dus niet naar haar redder in nood.

Heleen Mees' geloofwaardigheid ernstig beschadigd

In 2007 zei Heleen Mees in een interview in de Intermediair dat mannen geen monopolie hebben op macht, en vrouwen niet op emotie. Maar anno 2013 lijkt Heleen zelf ten prooi te zijn gevallen aan haar emotie. En wat macht betrekt: in één van haar mails biedt ze aan Buiters ballen te likken om het weer goed te maken.

Het is de vraag of powerfeministe Heleen Mees ooit nog weer de cover van feministisch maandblad Opzij zal sieren.

Heleen Mees anno 2020

Over feminisme hoor je Heleen Mees anno 2020 niet vaak meer. Ze woont in Brooklyn en pendelt heen en weer tussen New York en Amsterdam.

Recent viel heel Twitter over een tweet van Heleen Mees waarin ze haar ongenoegen over lange wachttijd op haar koffer kenbaar maakte:

Op Schiphol is het weer een uur wachten op de bagage. Zijn 1,6 miljoen Nederlanders te arbeidsongeschikt om hier een handje te helpen?

— Heleen Mees (@HeleenMees) August 17, 2019

Meer lezen over Heleen Mees?

Vergelijkbare berichten

5 reacties

  1. Oei, dat is wel heel erg hard door de mand vallen. Wel zielig dat al d'r rotzooi nu op straat ligt, dat dan weer wel. Misschien nog vernederender voor haar, dat een anonieme mannelijke loodgieter je borgsom betaalt.

  2. Oei, dat is wel heel erg hard door de mand vallen. Wel zielig dat al d'r rotzooi nu op straat ligt, dat dan weer wel. Misschien nog vernederender voor haar, dat een anonieme mannelijke loodgieter je borgsom betaalt.

  3. Hahaha, werkelijk schitterend... Waar nederlandse mannen emotioneler worden en meer in het huishouden gaan doen, gaat een leidster en voorbeeld voor vele vrouwen zich juist als een vent gedragen....

    Diep triest als dit een voorbeeld is van waar de feministische golf ons heen brengt.

    Laten we toch proberen om samen op 1 lijn te komen, in plaats van elkaars karaktertrekken over te nemen. De vrouwen iets assertiever, de mannen iets emotioneler.

    Zodat we toch het eindelijk op het doel, gelijkheid voor iedereen, terecht komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *