Carrièremoeder wordt thuisblijfmama

Carrièremoeder wordt thuisblijfmama, maar niet helemaal vrijwillig. Dat is de titel van een artikel in Kek Mamama no. 2 van 2014.

Het artikel gaat namelijk over vrouwen die door ontslag noodgedwongen thuis zijn bij hun kinderen. De moraal van het verhaal is een gedwongen ontslag te gebruiken als een kans van bezinning, en eventueel nieuwe wegen in te slaan.

Verborgen moraal


Maar er is ook een andere moraal in het verhaal aanwezig. En dat is een moraal waarin fulltime moederen beslist géén optie is. Fulltime moederen is leuk voor een tijdje, en voelt dan als één grote vakantie. Maar het moet niet te lang duren, want dan slaan afstomping en uiteindelijk depressie genadeloos toe.

Dat maakt Kek Mama een glossy van deze tijd.

Fulltime moederen wordt steeds minder een serieuze keuzemogelijkheid voor vrouwen.

Volgens de huidige moraal leidt de enige weg naar geluk via een betaalde baan.

Maar gelukkig kan iedereen kiezen voor zijn eigen moraal.
( Hide )
 1. Volg momenteel wegens tijdelijk verblijf in het buitenland de kranten/bladen via internet, en ik had eigenlijk ook wel een reactie van jullie verwacht op het artikel 'Waren ze maar alvast de deur uit' van Volksrant magazine van vorige week (niet afgelopen zaterdag dus) ;-). Mij gingen daar persoonlijk de nekharen namelijk van overeind staan, hoe ouders er daar zonder enige vorm van relativering op los mekkeren over hoe opvoeden/kinderen hebben eigenlijk helemaal niet leuk is….
  Gelukkig ook nog positieve geluiden: dit heel erg mooi geschreven stukje van de Vlaamse columniste Celia Ledoux: http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/opinieblog/blog/celialedoux/140328_blog_celialedoux_niets_standard

  BeantwoordenVerwijderen
 2. We weten welk artikel je bedoeld. We hadden besloten er geen woorden aan vuil te maken. Ongewenst gedrag kun je het beste negeren.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja daar zit natuurlijk ook wat in…..:-)

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je wilt reageren!

© all rights reserved
made with by templateszoo