Top 4 slechte moeders

Ooit moest je je als vrouw in je handjes knijpen als je man je niet sloeg, en netjes het geld binnen bracht. 

Maar anno 2014 moet je getrouwd zijn met je zielsmaatje, de liefde van je leven, je ínspirator en de man die de wind onder je vleugels is.
 
De lat ligt dus wel even iets hoger.

De lat ligt hoog voor moeders


Hetzelfde geldt voor het moederschap.

Was het ooit voldoende als je kinderen gevoed, schoon en fris gesteven door het leven gingen, anno 2014 moet je ze begeleiden, verrijken, stimuleren, coachen en overal naar toe rijden.


Dat is nogal wat.

En dus worstelt menig moeder met gevoelens van tekort schieten.

Voor hen is deze post. We maken er een uitstapje naar de dierenwereld voor.

Want daar heb je pas echt slechte moeders

Slechte moeders top 4

De Reuzenpanda


Als mama reuzenpanda twee kinderen krijgt, negeert ze de onfortuinlijke panda die als tweede ter wereld kwam. Net zo lang tot hij gewoon is gestorven van verwaarlozing. Zelfs haar eerste boreling is zijn leven niet zeker, want soms gaat ze er per ongeluk bovenop liggen.

Leeuwin


Als er een nieuwe sterke leeuw komt die haar kinderen vermoord, dan vindt de leeuwin dat natuurlijk best vervelend. Ze zal zich zelfs verzetten tegen de brute kindermoord. Maar daarna valt ze onmiddellijk in de poten van de moordenaar van haar kinderen begint een nieuw gezin.

Hamstermoeder


Hamstermoeders gaan niet helemaal boodschappen doen als ze honger hebben. Ze zoeken het dichterbij huis. In het nest bijvoorbeeld. Want zo'n lekker hamsterjong gaat er prima in!

Draculamier


Deze moeder mier heeft een veelzeggende naam. Ze mag graag het bloed van haar kinderen drinken. In haar verdediging: ze laat genoeg over dat het mierenkind niet dood gaat. Want dat zou jammer zijn. Zo'n gratis sapbar wil je natuurlijk wel graag houden.

Amerikaanse zeearend


De Amerikaanse zeearend kan er ook wat van. Het beleid van deze dierenmoeder bij ruzie tussen de kinderen is: 'Laat ze het zelf maar oplossen.' En dat betekent dat ze toekijkt terwijl haar oudste kuikens de jongste doodmaken. Wil het kuiken zijn laatste adem  maar niet uitblazen? Dan kieperen ze hem gewoon met z'n allen uit het nest. Van een pestprotocol heeft moeder Zeearend duidelijk nog nooit gehoord.

Laat dit dus een wijze les en troost zijn als je als moeder het gevoel hebt dat je het niet goed doet. Vergeleken met bovenstaande dames, doe je het geweldig.

Het artikel 'Gemene mama's'  in Quest  (123) inspireerde ons tot deze post!

Geen opmerkingen

Een reactie posten

Fijn dat je wilt reageren!

© all rights reserved
made with by templateszoo