Tips voor kamperen met kinderen

Door Kim

Kamperen. De ultieme vrijheid! 

Tentje achterin, caravan achter de auto, spullen inpakken en rijden maar. De horizon tegemoet. Tenminste...zo was het voor de kinderen er waren. Met kinderen kamperen klinkt misschien wat ingewikkelder, maar met een paar aanpassingen is het nog net zo leuk als vroeger! Of je nou kiest voor een grote of een kleine camping.

Tips voor onderweg

Alhoewel het leuk is gewoon maar je neus achteraan te rijden, en op een mooie plek een camping te gaan zoeken, is het aan te raden met kinderen in ieder geval voor de eerste nacht(en) een camping te boeken. Bekijk van te vóren waar je kindvriendelijke campings kunt vinden. Na een aantal uur in de auto is iedereen moe. Dan is het fijn als je direct naar een leuke stek kan rijden.

Pak voor onderweg, zeker als je naar het buitenland gaat, voldoende (nieuw) speelgoed in. Een DVD-speler of tablet is ook een goede oplossing om de rust in de auto te bewaren. Stop vaak genoeg, en check van tevoren op internet voor leuke stopplaatsen op de route. Sommige parkeerplaatsen zijn niet meer dan een parkeerstrook, maar andere hebben leuke picknickplaatsen en een speeltuin. Zo kunnen kinderen even stoom afblazen.

Tips ter plaatse

Als je gaat kamperen met kinderen is het fijn als de kinderen op jullie kampeerplek vrij kunnen rondhollen zonder meteen een auto of rivier tegen te komen. Dat geeft ouders ook meer rust. Let hier dus op wanneer je een plek zoekt voor de tent of auto. Zorg voor goede (lucht)matrasjes zodat je kinderen ook op een hobbelige ondergrond goed kunnen slapen.

Voor wat oudere kinderen is een eigen tentje naar de grote tent of caravan natuurlijk helemaal het einde. Zorg dat ze in ieder geval een zaklamp naast hun slaapplek hebben liggen zodat ze 's nachts niet struikelen over de scheerlijnen of losliggende keien.

Bronnen:Blijf op de hoogte en neem een gratis emailabonnement!
Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

Geen opmerkingen

Een reactie posten

Fijn dat je wilt reageren!

© all rights reserved
made with by templateszoo