Thuisblijfmoeder Monique: haar verhaal


thuisblijfmoeder
Monique met Lise
'Het is zo gelopen. Het was niet echt een bewuste beslissing.' Dat zegt Monique (29) over haar leven als fulltime moeder.

Monique is afgestudeerd in Communicatie- en informatiewetenschappen en werkte viereneenhalf jaar als webredacteur. Maar toen haar dochter Lise geboren werd in november 2013 had ze geen baan. Nu is ze blij dat ze haar dochter ziet opgroeien, en baas is over haar eigen tijd.

Toch wil Monique in de toekomst wel buitenshuis gaan werken. Daarom volgt ze vanuit huis de opleiding HBO Toegepaste Psychologie.

Dit is haar verhaal!

De keuze voor fulltime moederen


Doordat ik geen baan had toen Lise geboren werd, hoefde ik niet echt de beslissing te nemen om fulltime te gaan moederen. Wel berekende ik met mijn man Michiel of het financieel haalbaar was. En het kon! Michiel vindt het geen enkel probleem om de kostwinner te zijn. Hoewel hij best wat meer thuis zou willen zijn.

Taakverdeling: thuisblijfmoeder - kostwinner


Ik ben de hele week thuis. Dus komt het meeste huishoudelijke werk en de zorg voor Lise op mij neer. Denk aan stofzuigen, wassen, poetsen, etc. Michiel hoeft niet veel te doen. Wel kookt hij regelmatig in het weekend en doet de zwaardere klussen.

In de weekenden neemt Michiel een deel van de zorg voor Lisa op zich.

Thuisblijfmoeder: plussen en minnen


Mijn grootste uitdaging als thuisblijfmoeder is elke dag weer zorgen dat iedereen blij en tevreden is. Dat het huis toonbaar is, en ik mijn werk af krijg.

Ik geniet er van om alle kleine momentjes van Lise mee te maken. En ik vind het ook heerlijk dat ik niet op mijn vingers word gekeken bij wat ik doe, hoe ik het doe en wanneer ik het doe.

Een dag uit het leven van een Thuisblijfmoeder


Om half acht staan we op. Michiel gaat naar zijn werk, en ik ontbijt met Lise. Na het ontbijt speelt ze, en daarna leg ik haar in bed voor een slaapje. Dat is het moment dat ik tijd heb voor mijn studie. 

Als Lise wakker wordt lunchen we samen. Als ik die dag de deur uit moet, doen we dat direct daarna. Anders is het speeltijd. Daarna gaat ze opnieuw naar bed, werk ik nog wat aan mijn blog of doe iets voor mezelf. 

Rond vijf uur begin ik aan het eten. Tussen half 6 en 6 komt Michiel thuis. We eten samen en daarna speelt Michiel met Lise. Ondertussen ruim ik op. 

Rond half 8 krijgt Lise nog een fles en daarna brengt Michiel haar naar bed. 

En vervolgens hebben we de avond nog voor onszelf. 


Geld verdienen als Thuisblijfmoeder


Toen ik thuisblijfmoeder werd ging ik mijn blog en Youtube kanaal serieuzer aanpakken. Geld verdienen met bloggen lukt. Het zijn nog geen grote bedragen, maar alles is meegenomen.

Ik vind het jammer dat de overheid zo gericht is op arbeidsparticipatie. Maar ik denk dat het onvermijdelijk is. Er moet immers geld verdiend worden. En ik denk dat veel gezinnen in de problemen zouden komen als werklozen niet gestimuleerd worden een baan te vinden.


Tijd voor jezelf


Met moeders die overdag ook thuis zijn, heb ik een gezellig contact. Daarnaast doe ik aan Bodypump en Xco (Extreme Core) in de sportschool. Ook ben ik weer begonnen met hardlopen. Verder lees ik graag en zie ik het werken aan mijn blog ook als een grote hobby.

Persoonlijke ontwikkeling als Thuisblijfmoeder


Het jaar waarin ik moeder werd, was één en al ontwikkeling. Ik leer elke dag bij als het om baby's en opvoeding gaat. Daarnaast ontwikkel ik me in het algemeen door mijn studie en veel lezen. Ik denk dat als je open staat voor nieuwe dingen, je altijd kunt leren en jezelf blijft ontwikkelen.

De toekomst van een Thuisblijfmoeder


Ik zie de toekomst rooskleurig in! Als alles gaat zoals ik wil ben ik in 2016 afgestudeerd. Of ik dan meteen aan de slag wil, hangt af van eventuele gezinsuitbreiding. Daar zijn we nu nog niet zo mee bezig, maar tegen die tijd misschien wel. Als er een volgend kindje komt, denk ik dat ik nog even wacht met herintreden.

Ik wil uiteindelijk graag weer aan het werk omdat ik af en toe toch het contact met collega's mis. Bovendien vind ik fijn om zelf wat geld te verdienen .


Meer weten over Monique?


Lees dan haar blog Moonoloog.


Blijf op de hoogte en neem een gratis emailabonnement!
Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

Geen opmerkingen

Een reactie posten

Fijn dat je wilt reageren!

© all rights reserved
made with by templateszoo