Normcore: verzet tegen de druk op authenticiteit

Normcore is een modieuze anti statement. Normcore kleding is neutraal, onopvallend en unisex. Het wordt gezien als een daad van verzet tegen authenticiteit.

normcore
Normcore kleding voordat het normcore heette
Anno 2015 kun je bijna alles personaliseren. Je fiets, je agenda, je horloge, je auto etc. Dus wat bijzonder, dat in de mode normcore populair is!

Normcore: wat is dat nou weer?!

Normcore kleding staat voor gewoon en simpel. Een heel gemiddelde, anonieme kledingstijl, waarin je niet opvalt.

Normcore kleding is unisex, en wordt door zowel mannen als vrouwen gedragen. Wel handig als jij en je man dezelfde maat hebben dus.Op wikipedia wordt normcore kleding ongeveer als volgt omschreven:
'Mensen die normcore kleding dragen willen zichzelf niet onderscheiden van anderen door hun kleding. Maar dat betekent niet dat ze niet modebewust zijn, en zo maar wat aantrekken. Ze kiezen juist heel bewust voor 'saaie'kleding.'

Normcore kleding

Stel nou dat je denkt: 'Ik wil ook normcore kleding gaan dragen!' Maar je weet niet hoe. Dan heb ik hier onder een handig lijstje met zogenaamde normcore kleding.
  • t-shirts
  • onhippe spijkerbroeken
  • truien met capuchon
  • fleece vesten met een rits
  • New Balance sportschoenen
Normcore kleding lijkt erg op de kleding die bijvoorbeeld in de negentiger jaren populaire series Seinfeld en Friends werd gedragen.

Normcore als maatschappelijk verschijnsel


Natuurlijk zijn er verklaringen gezocht voor de populariteit van normcore. Een veelgehoorde uitleg is dat we er moe van worden om steeds maar bijzonder en uniek te moeten zijn.

Normcore is volgens deze theorie een protest tegen de druk voortdurend 'authentiek' te moeten zijn.

 Blijf op de hoogte en neem een gratis emailabonnement!
Enter your email address:


Delivered by FeedBurner
( Hide )
  1. Wat grappig. Ik verbaas me toch ook vaak over de mensen die zooooo uniek menen te zijn, omdat ze konden kiezen uit 3489568 soorten bekleding voor precies zo een auto als waar half Nederland in rijdt. Of unieke vondsten bij de H&M.
    Normcore... weer wat geleerd :)

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je wilt reageren!

© all rights reserved
made with by templateszoo