Met je smartphone het bos in

Regelmatig verschijnen er onheilspellende berichten in de media over computer verslaafde kinderen. Ze zouden er zelfs dement van worden.

Maar Nintendo's, Wii's, Playstations, tablets en smartphones, ze hebben nu eenmaal een onweerstaanbare aantrekkingskracht.

En niet alleen voor kinderen.

Gebruik schermpjes om je kind naar buiten te lokken


Veel ouders wringen zich in allerlei bochten om hun kind toch maar achter die vervelende schermpjes vandaan te trekken, en naar buiten te krijgen. Maar dat valt nog niet mee.

Journaliste Jolanda Pikkaart komt met een briljante oplossing. Combineer gewoon de beide verlangens! Zij integreerde schermpjes in de natuurbeleving. Zoals het Engelse spreekwoord zegt: 'If you can't beat them, join them!'

Smartphone + natuur = blij kind, en blije ouder

Pikkaart ontwikkelde apps die smartphones combineren met de natuur. Een saaie wandeling wordt een spannende game met bijvoorbeeld de app Los in 't Bos. Pikkaart gebruikt de techniek om kinderen te laten genieten van de natuur.

Augmented reality


Jolanda Pikkaart maakt gebruik van zogenaamde augmented reality. Dat wil zeggen dat een app als het ware een laag over de werkelijkheid legt. Zo zou je met behulp van augmented reality in een Nederlands bos bijvoorbeeld een tijger kunnen zien lopen via je smartphone.

Hier onder een voorbeeld van augmented reality. In dit geval wordt een kaart toegevoegd aan de realiteit:


Bekijk nu de leuke, en herkenbare boektrailer


Vooral de openingsscène zal menig ouder bekend voorkomen!
Meer weten?

los in 't bos app

Blijf op de hoogte en neem een gratis emailabonnement!
Enter your email address:


Delivered by FeedBurner
( Hide )
  1. Wat een grappige app.
    Ik ga eens kijken of het wat voor ons is haha.

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je wilt reageren!

© all rights reserved
made with by templateszoo