Tweedracht: de invloed van de opvoeding

tweedracht, steemers

Je leest het regelmatig in de media: kinderen worden anno 2015 behandeld als prinsjes en prinsesjes. Ze worden overal naar toe gereden, en krijgen applaus voor alles wat ze doen. Het idee is dat positieve bekrachtiging zorgt voor gezonde en succesvolle volwassenen.

Maar is dat ook echt zo?

In het boek Tweedracht denkt een psychologe hier anders over. Ze begint een experiment met tweelingen om te testen wat de invloed op hun ontwikkeling is van positieve of juist negatieve bekrachtiging.

Tweedracht vertelt het verhaal van één van die tweelingen: Lucy en Danielle van Alphen.

Tweedracht: het verhaal

Lucy timmert vrij succesvol aan de weg als cabaretiere. Haar zus Danielle was jarenlang drugsverslaafd en dreef haar familie tot wanhoop. Lucy heeft daarom alle contact met haar zus verbroken. Maar dan staat Danielle ineens weer bij haar op de stoep. En wordt de psychologe die hen vroeger in het tweelingenonderzoek observeerde plotseling dood gevonden.

Kortom: whodunnit?!

Tweedracht: psychologische roman + whodunnit in één

Tweedracht bestaat uit twee verhaallijnen. De moeizame relatie tussen Lucy en Danielle en de vraag wie de psychologe heeft vermoord. Ondanks Nicolette Steemers veelvuldig gebruik van een passieve schrijfstijl, leest het boek makkelijk weg. En zo nu en dan weet ze de lezeres te verrassen met een leuke plotwending.

Moeten we onze kinderen pamperen?

Als moeder is het natuurlijk interessant om antwoord te krijgen of het goed is voor je kind om het flink in de watten te leggen, of juist met harde hand op te voeden. Helaas kunnen we het antwoord hier niet geven zonder een groot deel van het boek te verklappen...

Dus: Spoiler Alert
Je kind vernederen en slecht behandelen levert in Tweedracht de meest succesvolle volwassene op.

Conclusie over Tweedracht

Wie zin heeft in een makkelijke thriller zal best plezier beleven aan Tweedracht.

Praktische informatie over Tweedracht

Tweedracht is voor 17,95 te koop bij bol.com

Blijf op de hoogte en neem een gratis emailabonnement!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *