Thuisblijfmoeder Malou

thuisblijfmoeder

Malou (25) heeft samen met haar man Bart een dochter: Nomi. Nomi werd geboren in november 2014. Malou is directiesecretaresse/managementassistent en werkte als directie assistente.

Na de geboorte van Nomi werd ze thuisblijfmoeder.

Was het een makkelijke/moeilijke beslissing om fulltime te moederen? 

Ik heb wel even getwijfeld, maar uiteindelijk voelde het goed om thuis te zijn bij Nomi.

Hoe reageerde je omgeving dat je fulltime thuis bleef? 

Sommige mensen waren verbaasd, en ik krijg nog regelmatig de vraag of ik aan het solliciteren ben. Ik weet niet waarom, maar mensen vinden het gek dat ik niet werk. Onze familie reageerde er gelukkig wel goed op.


Wat vind je partner ervan? 

Bart staat er helemaal achter. Hij vindt het fijn dat ik overdag gewoon bij Nomi ben, en dat ze niet naar een oppas of een kinderdagverblijf hoeft. 
 De constructie kostwinner-thuisblijfmoeder vindt hij prima. We zijn getrouwd, dus in principe delen we sowieso alles.

Ik doe nu wel wat meer in het huishouden dan eerst.

Hebben jullie berekeningen gemaakt? 

We hebben op een rijtje gezet wat we maandelijks uitgeven, en wat er binnenkomt. Ik verdien bovendien zo nu en dan wat bij met mijn blog. Die extraatjes zijn fijn.


Wat vind je er van dat je financieel afhankelijk bent van je partner? 

Dat vind ik soms wel lastig. Ik hou er niet van om geld te vragen. Maar gelukkig is dat niet vaak nodig omdat ik iets bijverdien met mijn blog. 


Denk je nog weer deel te gaan nemen aan het arbeidsproces? 

Voorlopig nog niet. Op lange termijn misschien wel.
 Nu Nomi zo klein is, wil ik gewoon thuis zijn. We willen over een tijdje graag een tweede kindje en als hij of zij klein is, wil ik ook thuis blijven. Misschien ga ik weer een baan zoeken als beide kindjes op school zitten. Maar dat duurt nog een hele tijd, dus daar kan ik nog niet echt iets over zeggen.

Wat is je grootste uitdaging als Thuisblijfmoeder? 

Niet ‘alleen maar moeder zijn’. Doordat Nomi bijna altijd bij mij is, ben ik heel veel met het moederschap bezig. Zo nu en dan wil ik ook gewoon even vrouw zijn, en niet alleen maar moeder. 


Wat is het leukst aan fulltime moederen? 

De tijd die ik kan doorbrengen met Nomi. 


Kun je een typische week beschrijven van jou als Thuisblijfmoeder? 

Als Nomi slaapt, ben ik veel met mijn blog bezig. Als het mooi weer is gaan we vaak een stukje wandelen. We doen bijvoorbeel lopend de boodschappen. Verder is elke dag, en week weer anders.

Wat vind je van het overheidsbeleid dat hamert op arbeidsparticipatie? 

Ik snap het niet zo goed. Er zijn al zoveel mensen die willen werken, maar die geen baan kunnen vinden. Waarom moeten moeders dan perse gaan werken?


Hoe voorzie je in sociale contacten? 

Ik heb geen behoefte aan veel verschillende sociale contacten. Online heb ik dat trouwens wel, en dat vind ik heel leuk. Maar verder vind ik het prima zo. Ik spreek wel eens af,  en als ik het binnen zitten zat ben, lopen we even de stad in. In het weekend gaan we vaak naar familie.


Hoe 'laad' je jezelf weer op? 

Bloggen is mijn grote hobby, dus daarmee laad ik mezelf op. Ik kan er mijn ei in kwijt, en ik kan me er heel goed mee vermaken. Door te bloggen blijf ik mezelf bovendien ontwikkelen.

Waarom begon je een blog?

Drie jaar geleden ben ik gestopt met mijn opleiding en op dat moment had ik nog geen werk. Ik zat thuis, en had weinig te doen. Daarvoor las ik al veel blogs, en toen besloot ik er zelf ook een te beginnen.

Hoe zie je de toekomst? 

Goede vraag, haha. Hopelijk krijgen we ooit een tweede kindje en verder weet ik het eigenlijk niet zo goed.

 Blijf op de hoogte en neem een gratis emailabonnement!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Vergelijkbare berichten

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *