Kinderen en verhuizen


verhuizen met kinderen
Verhuizen is voor volwassenen en kinderen een ingrijpende levensgebeurtenis. Hoe pak je een verhuizing met kinderen nou het beste aan? Dat lees je in dit artikel!

1. Licht je kind niet te vroeg in 


Licht je kind pas in als je een aantal geschikte huizen hebt gevonden. Zo zorg je er voor dat de onrustige periode zo kort mogelijk is. Vanaf dat moment is het belangrijk om je kind te betrekken bij het proces. Zorg ervoor dat je kind het gevoel krijgt dat zijn/haar mening serieus genomen wordt. Neem je kind mee naar bezichtigingen en vraag wat hij/zij van het huis vindt.

Wanneer het vaststaat welke woning het is geworden, is het tijd om samen de buurt te verkennen en met je kind te kijken bij de nieuwe school.

2. Richt de kinderkamer vertrouwd in 


Kies ervoor om de kinderkamer in te richten met vertrouwde elementen uit de oude kinderkamer. Vooral bij baby’s en peuters kan een compleet andere kamer zorgen voor slaapproblemen. Een aantal nieuwe meubels zijn prima, maar zorg ervoor dat je bijvoorbeeld de muur in dezelfde kleur schildert. En neem uiteraard alle knuffels van je kind mee, en geef ze een mooie plek in de nieuwe woning.

verhuizen
Bron: https://www.pinterest.com/pin/175781191683471304/

3. Betrek je kind bij het inrichten 


Je kind betrekken bij de verhuizing is dus de sleutel tot een succesvolle verhuizing. Laat je kind bijvoorbeeld zelf een bepaald meubel voor haar/zijn kamer uitzoeken in de winkel of op internet. Zo zorg je ervoor dat de verhuizing voor je kind leuk wordt.

4. Houd rekening met de groei van je kind 


Verhuizen is niet iets wat je vaak doet. Houd er dus rekening mee dat je kind voorlopig nog wel even in deze kamer blijft slapen. Misschien is de kinderkamer voor je kind nu groot genoeg, maar voor je het weet groeien ze je voorbij.

Als je toch aan het verhuizen en klussen bent is het de moeite waard om een dakkapel te overwegen. De prijzen van dakkapellen worden voor een groot deel bepaald door het materiaal dat je kiest. Wil je een onderhoudsvrije dakkapel dan kies je voor kunststof, deze zijn betaalbaar en onderhoudsarm. Een dakkapel brengt naast extra ruimte voor je kind ook extra licht in de kamer. Handig voor als je kind al (bijna) naar het voortgezet onderwijs gaat en met huiswerk thuiskomt.

 Bron: https://www.pinterest.com/pin/277464027020129318/ 5. Geef een afscheidsfeestjeGeef een feestje in het oude huis zodat je kind de kans krijgt om afscheid te nemen van alle vriendjes en vriendinnetjes uit de oude buurt. Dat is niet alleen gezellig, maar versoepelt ook de overgang naar het nieuwe huis. Als je het echt goed wilt aanpakken zorg je dat er op de nieuwe slaapkamer een extra matras of slaapplek is. Vertel je kind dat zijn oude vriendjes en vriendinnetjes een keer langs mogen komen om de nieuwe slaapkamer te laten zien.

Tip: 


Verhuizen is niet alleen voor kinderen een ingrijpende gebeurtenis, maar ook voor jou. Er komt een hoop op je af tijdens de verhuizing en er moet aan veel dingen gedacht worden. Schakel eventueel een professioneel verhuisbedrijf in zodat je energie bespaart en de verhuizing extra rustig verloopt.

De kosten voor een verhuizer liggen rond de €40 per uur.

Zie ook mijn post Onderhoudsarme tuin!   
( Hide )
 1. Goede tips! Verhuizen is een veel ingrijpendere gebeurtenis dan sommige mensen beseffen. Aan een afscheidsfeestje had ik niet eens gedacht, maar dat klinkt wel heel logisch eigenlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja het is een heel natuurlijke manier om afscheid te nemen en een periode af te ronden.

   Verwijderen
 2. Mijn zoons waren tweeenhalf en bijna vijf toen we gingen verhuizen. Ik had ze een kleur laten kiezen uit duploblokjes en dat zou de accentkleur worden voor hun nieuwe slaapkamer.
  Onze oudste had een dagje proefgedraaid op zijn nieuwe school. Hij liet het toen niet merken, maar hij vond die nieuwe school niet zo leuk. Dat is helaas nooit meer goed gekomen. Erg jammer want hij had veel vriendjes op de vorige school en hij had het erg naar zijn zin. Van een rustige klas met veel dromerige, lieve types naar een klas met veel drukkere kinderen met een hardere mentaliteit.
  De eerste dagen in ons nieuwe huis logeerden onze kinderen bij opa en oma. Wel zo rustig en zo konden we goed doorwerken. De slaapkamers van de jongens hadden prioriteit zodat zij alvast een eigen plekje konden krijgen.
  Mijn oudste zoon en ik hebben flink heimwee gehad. Al denk ik dat ik minder last zou hebben gehad als oudste zoon het meer naar zijn zin zou hebben gehad.
  Van tevoren had ik verwacht dat de jongste het meest zou moeten wennen, maar die maakte het allemaal niets uit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het loopt vaak anders dan je had verwacht inderdaad. En ik kan me goed voorstellen dat het heimwee van jouw oudste zoon je beïnvloedde. Als het met je kind niet goed gaat, raakt je dat als moeder.

   Verwijderen

Fijn dat je wilt reageren!

© all rights reserved
made with by templateszoo