Het raadsel van de waarde van het werk van de Thuisblijfmoeder

Er is een kleine feministische stroming, ook wel care feminism genoemd, die consequent volhoudt dat de zorg en opvoeding die thuis gegeven wordt economische waarde heeft.

Hoewel deze zienswijze weinig populair is, wordt de waarheid ervan keer op keer bewezen in de vorm van de maandelijkse kosten die tweeverdieners moeten ophoesten voor kinderopvang. Kosten waartegen hevig geprotesteerd wordt als zijnde 'te hoog'.

De Thuisblijfmoeder Paradox


Het is een merkwaardige paradox, dat in de huidige maatschappij fulltime moederen gelijk staat aan niets doen, terwijl tegelijkertijd de kosten van het uitbesteden van die (zorg)taken aan zogenaamde professionals zo hoog zijn.

Het is het één of het ander: of fulltime moederen is inderdaad niets doen, maar dan zou het ook niet zoveel moeten kosten om te vervangen, óf fulltime moederen heeft wel degelijk economische waarde en verdient als zodanig respect en waardering.
( Hide )
  1. En zo is het helemaal. Jammer dat deze stroming zo klein is. Ik hoop dat ze alsmaar groeit en georganiseerder wordt zodat onze kinderen het op dat vlak beter mogen hebben.

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je wilt reageren!

© all rights reserved
made with by templateszoo